Māster Oficial - Citogenčtica i Biologia de la Reproducciķ

Presentaciķ

La Citogenètica i la Biologia de la Reproducció són disciplines científiques dins l’àmbit de la Biologia Cel·lular que repercuteixen directament, i de manera molt important, en la societat. Ambdues disciplines han permès nous procediments de diagnòstic genètic en individus, embrions i gàmetes que s’han desenvolupat en paral·lel a les tècniques de reproducció assistida i al diagnòstic genètic de poblacions, prenatal i preimplantacional.
 
L’oferta acadèmica en aquestes especialitats vincula recerca i docència, i impulsa la transferència tecnològica a la societat. Va adreçat a estudiants amb capacitat analítica, actitud pro activa i mentalitat resolutiva, interessats tant en la recerca com en la pràctica professional en -Reproducció Assistida Humana i Animal -Embriologia Clínica -Genètica de la Reproducció -Genètica del Càncer -Citogenètica Clínica -Citogenètica Evolutiva -Radiobiologia.  Més informació sobre el màster.
 

Els estudis de Citogenètica es nodreixen de conceptes de la Biologia Cel·lular i de la Genètica. La convergència d'aspectes derivats d'aquestes àrees ha contribuït al desenvolupament d'una ciència moderna i dinàmica que presenta com a objectiu fonamental l’estudi del cromosoma. És una disciplina viva amb clares i notables aplicacions de repercussions socials considerables com la millora de la salut humana (càncer i genotoxicitat, origen genètic de síndromes i malalties, origen genètic de la infertilitat, dosimetria biològica); les aplicacions en agricultura i ramaderia, per mitjà de la millora genètica de plantes, la determinació dels canvis cromosòmics que participen en processos d'especiació en la reproducció de mamífers, i les aplicacions pràctiques de la manipulació dels gàmetes i embrions. Les seves repercussions tant en el camp de la reproducció humana com en el de la reproducció i producció animals són molt rellevants.

La Biologia de la Reproducció aporta coneixements sobre els mecanismes cel·lulars implicats en la reproducció dels mamífers, així com sobre les aplicacions pràctiques de la manipulació dels gàmetes i embrions i les seves repercussions tant en el camp de la reproducció humana com en el de la reproducció i la producció animals. Amb el desenvolupament de les tècniques de reproducció assistida s’ha obert un ampli ventall d'oferta terapèutica per solucionar problemes reproductius que afecten aproximadament el 15 % de la població. La demanda creixent d'aquests tractaments ha promogut la necessitat de professionals especialitzats en aquestes tècniques amb coneixements amplis tant en l'àmbit de la recerca com de la clínica aplicada.

 

Sortides professionals

Les principals sortides professionals del màster serien tres: l'exercici professional, docent i de recerca en diversos camps especialitzats de la biologia de la reproducció i la diferenciació cel·lular, la citogenètica bàsica i aplicada, el càncer i la radio biologia entre d’altres

Horaris

Matí i tarda.

Māster Oficial UAB

25 places
Presencial.
Rčgim d'estudi:
Temps complet.
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciķ tancada
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Centre: Facultat de Biocičncies
https://www.uab.cat/biociencies/
Idioma:Catalā (85%), castellā (10%) i anglčs (5%)

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ