Unitat de Fisiologia Animal de Veterinària


La Unitat de Fisiologia Veterinària està situada a l'Edifici V, al Campus universitari de Bellaterra. Aquesta Unitat s'encarrega parcialment de la docència de les assignatures Estructura i Funció del Sistema Nerviós i Fisiologia  corresponents a 1r i 2n respectivament del grau de Veterinària, així com de l’assignatura Fisiologia Humana de 2n del grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments. La coordinadora de la Unitat és la Dra. Ester Fernández.

La recerca que es dur a terme s’estructura en les següents línees d’investigació:

- Mecanismes reguladors de la motilitat intestinal: interacció entre neurones, múscul i cèl·lules intersticial de Cajal. Alteracions associades als processos inflamatoris.

- Mastócits i resposta motora-secretora intestinal en la inflamació. Mecanismes inductors de la resposta mastocitària i la seva influència en l’activitat motora, la secreció i la permeabilitat intestinals.

- Microbiota intestinal i els seus canvis en la inflamació. Influència de la microbiota en la expressió de receptors que regulen la sensibilitat visceral.

- Inflamació intestinal i sistema nerviós entòric Tolerància, inflamació i tumorigènesi en el tracte digestiu. Teràpia gènica adreçada a la modulació de processos inflamatoris.


La coordinadora de la Unitat és la Dra. Maite Martín
Despatx: V0/131
Tel:  93 581 3834
maite.martin@uab.cat

Butlletí Oficial de la UAB Informació sobre acords i resolucions de la UAB

 

Plànols i accessos Els plànols i accessos al Campus UAB

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia
Edifici M, Avinguda de Can Domènech
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 18 39

d.b.cel_lulararrobauab.cat

 

 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona