Promastigotes del parÓsit Leishmania donovani observats mitjanšant microscopia confocal (UAB) Una combinaciˇ de pŔptids i antibi˛tics podria esdevenir una terÓpia mÚs efectiva contra la leishmaniosi

Una combinació de pèptids i antibiòtics podria ser clau per eliminar el paràsit que provoca la leishmaniosi, evitant la toxicitat per a les persones i animals dels fàrmacs actuals. La recerca, coordinada per investigadores de la UAB, obre les portes a una nova teràpia més efectiva contra la malaltia.

[+]
Albert Quintana i Elisenda Sanz Com es crea i consolida la mem˛ria a llarg termini?

Un estudi publicat a Nature amb participació d'investigadors del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia i de l'Institut de Neurociències  (INc) ha descrit els processos que es produeixen en les neurones de l'hipocamp perquè puguin crear-se memòries de llarga durada i sigui possible l'aprenentatge.

[+]
AuroraInvestigadoraCromosomaY Una nova hip˛tesi explica per quŔ el cromosoma Y no s'ha extingit (encara) en els mamÝfers

Investigadors de la UAB i de la Universitat de Nova Gal·les del Sud (Austràlia) han desenvolupat una nova hipòtesi que suposa un canvi de paradigma en la història evolutiva del cromosoma Y en els mamífers. La investigació s'ha publicat a Trends in Genetics.

[+]
Albert Quintana Albert Quintana rep un ajut per investigar terÓpies per a la malaltia mitocondrial

El grup de recerca que coordina Albert Quintana, del Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia i de l'Institut de Neurociències, ha rebut un ajut de la Fundació “la Caixa” per estudiar com revertir l'afectació de les neurones dels ganglis basals en la malaltia mitocondrial.

[+]
LA SECRETARIA DEL DEPARTAMENT TORNA A ESTAR OBERTA

Des de l'1 de setembre, la secretaria del Departament torna a estar oberta de dilluns a divendres en l'horari habitual.

La UAB reprèn l'activitat tot seguint les previsions establertes pel Pla de contingència i protocol d'organització que va aprovar el Consell de Govern el 21 de juliol passat. Aquest Pla contempla mesures de flexibilització i treball a distància en algunes activitats de docència, recerca i gestió, així com altres mesures de prevenció i protecció referents a l'ús de mascareta, distància interpersonal, priorització dels tràmits en línia o per telèfon, etc. 

 

 

 

[+]
Investigadors de l'INc Identifiquen grans diferŔncies entre neurones amb receptors de dopamina

Un estudi amb participació de l’INC demostra que les neurones que expressen els receptors de dopamina D2 al cos estriat tenen diferents característiques moleculars i funcionals segons la seva localització. Publicat a Nature Communications, avança en l’estudi de les subpoblacions de neurones i obre la porta a dissenyar fàrmacs més específics per a malalties en què la dopamina està alterada.

[+]
"DRiPs: los 23 a˝os de una hipˇtesis sobre el origen de los pÚptidos presentados por MHC de clase I" El proper dia 17 de juliol a les 11h, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències i Biociències, tindrà lloc la conferencia "DRiPs: los 23 años de una hipótesis sobre el origen de los péptidos presentados por MHC de clase I" organitzada pel Programa de Doctorat en Immunologia Avançada (Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia.) a càrrec del Sr. Luis C. Antón, Científic titular del C.S.I.C.- Centro de Biología Molecular “Severo Ochoa" [+]

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Biologia CelĚlular, Fisiologia i Immunologia
Edifici M, Avinguda de Can Domènech
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 18 39

d.b.cel_lulararrobauab.cat

 

 

 

 

2020 Universitat Aut˛noma de Barcelona