NOUS PROJECTES CONCEDITS AL DEPARTAMENT

Des del Departament volem donar l'enhorabona i felicitar a totes elles i a tots ells:

 

  •  L’edició de 2020 de la Convocatòria Marie Sklodowska-Curie Actions Individual Fellowships del programa H2020 de la Comunitat Europea, ha concedit 7 projectes a la UAB, dels quals 3 projectes pertanyen a professorat del nostre departament. Han sigut concedits a la Dra. Laura Cutando i a la Dra. Marta Luna, dins del grup de recerca liderat pel Dr. Albert Quintana, i a la Dra. Natalia Lago que pertany al grup de recerca liderat pel Dr. Rubèn López. Tots aquests investigadors realitzen la seva recerca compartida amb l’Institut de Neurociències de la UAB i el nostre departament. 

 

  • També al Dr. Lluís Tort per haver aconseguit un projecte de la Convocatòria MSCA-ITN (International Training Networks). Nom del projecte RASOPTA. 

 

  • Per últim, pel projecte internacional Nanoscience Foundries and Fine Analysis - Europe| PILOT (NEP) del qual la Dra. Maria del Carme Nogués és la investigadora principal.

 

[+]
PRESENCIALITAT A LA SECRETARIA DEL DEPARTAMENT

Us informem que la secretaria del Departament tornarà a estar oberta el 7 de gener, amb horari de dilluns a divendres de 9:30 a 14:00h. 

Fora d'aquest horari us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic.

 

  CALENDARI PRESENCIALITAT SECRETARIA DEPARTAMENT
 
DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES
Olga Jiménez Flora Fuentes Flora Fuentes Brauli López Olga Jiménez
        Rosario Hidalgo

 

Recordeu que l’ús de mascareta és obligatori per a tota persona que accedeixi a la universitat, en els desplaçaments dins dels edificis i a l'interior dels despatxos i que s'ha de respectar la distància mínima de seguretat de 1,5 m.

[+]
Maite Martín, elegida representant d'Espanya i Portugal EAEVE Maite Martín, a l'organisme que acredita les facultats de Veterinària d'Europa

La degana de la Facultat de Veterinària, Maite Martín Ibañez, ha estat elegida representant de les facultats de Veterinària d'Espanya i Portugal a l'Executive Comittee de l'European Association of Establishments for Veterinary Education.

[+]
COVID-ASMA L’asma podria protegir enfront de la COVID-19 en un grup concret de pacients asmàtics

Un estudi publicat recentment a RJ Open Research, en el que ha participat el professor de la UAB Xavier Muñoz, revela que l’asma no sembla estar relacionada amb una evolució pitjor de la COVID-19.

[+]
Albert Quintana i José Manuel López reben ajuts de La Marató 2019 Dos investigadors de la UAB reben ajuts de La Marató per estudiar malalties minoritàries

Albert Quintana i José Manuel López lideraran sengles projectes centrats, respectivament, en la síndrome de Leigh i la malaltia de Lesch-Nyhan. Els ajuts els permetran aprofundir en la seva recerca per trobar noves dianes i abordatges terapèutics per a aquestes malalties minoritàries. 

[+]
Promastigotes del paràsit Leishmania donovani observats mitjançant microscopia confocal (UAB) Una combinació de pèptids i antibiòtics podria esdevenir una teràpia més efectiva contra la leishmaniosi

Una combinació de pèptids i antibiòtics podria ser clau per eliminar el paràsit que provoca la leishmaniosi, evitant la toxicitat per a les persones i animals dels fàrmacs actuals. La recerca, coordinada per investigadores de la UAB, obre les portes a una nova teràpia més efectiva contra la malaltia.

[+]
Albert Quintana i Elisenda Sanz Com es crea i consolida la memòria a llarg termini?

Un estudi publicat a Nature amb participació d'investigadors del Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia i de l'Institut de Neurociències  (INc) ha descrit els processos que es produeixen en les neurones de l'hipocamp perquè puguin crear-se memòries de llarga durada i sigui possible l'aprenentatge.

[+]

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia
Edifici M, Avinguda de Can Domènech
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 18 39

d.b.cel_lulararrobauab.cat

 

 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona