Cartell sobre els juts ICREA / cartel sobre las ayudas ICREA Set professors i professores de la UAB reben ajuts ICREA Acadèmia

La Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) ha concedit un total de 40 ajuts ICREA Acadèmia a personal acadèmic del sistema universitari català en la convocatòria 2022, 7 dels quals han estat per a professors i professores de la UAB.

[+]
d.bcfi@uab.cat _ La nova adreça d'e-mail del departament

Us informem que a partir del 9 de gener de 2023 hi haurà un canvi el l'adreça d'email del Departament del BCFI.

[+]
Eleccions a director/a del BCFI 2022

El propassat dimarts 20 de desembre es va convocar un Consell de Departament Extraordinari amb la finalitat d'escollir un nou equip directiu.

[+]
AUDIÈNCIA OBERTA CAE DEL DOCTORAT DE BIOLOGIA CEL·LULAR

El proper 13 de setembre tindrà lloc la Visita Externa per l’Acreditació del programa de Doctorat en Biologia Cel·lular.

L’audiència oberta és un espai de temps destinat a que totes aquelles persones que no hagin estat convocades a les reunions dels diferents col·lectius, puguin, si volen, expressar les opinions que considerin davant el CAE.

Totes les persones interessades podran assistir a l’Audiència Oberta programada de 12:30 a 13:00h a la sala M0/207 de la Facultat de Medicina.

[+]
Nova edició de les Jornades de BioRecerca de la Facultat

Del 7 al 10 de juny la Facultat de Biociències celebrarà les VII Jornades de BioRecerca dels nostres departaments, per donar a conèixer la recerca que es duu a terme en aquest àmbit i fomentar el debat i l’intercanvi de coneixement punter entre tot el personal investigador que en forma part. Els actes tindran lloc tindrà lloc a la Sala d’Actes i a la Sala de Graus 1 de la Facultat.  

[+]
Guanyadors del concurs Tesi en 4 Minuts 2022 La UAB ja té guanyadors del concurs Tesi en 4 Minuts

El 19 de maig, a les 12 h, s'ha celebrat la final del concurs Tesi en 4 Minuts. El jurat ha concedit el 1r premi a Ana Sánchez, el segon premi a Bruno Rodríguez i el públic ha votat telemàticament per concedir el tercer premi, que ha estat per a Judith Sánchez.

[+]
Un nou tractament redueix la inflamació en l'esclerosi múltiple en ratolins

Un equip liderat per l'INc ha aconseguit reduir en ratolins la inflamació crònica associada a l’esclerosi múltiple, administrant un tipus de lípid mediador de la inflamació. L’equip de recerca ha constatat que aquestes substàncies mediadores, encarregades de resoldre el procés inflamatori quan ja no és beneficiós, estan minimitzades tant en persones que pateixen esclerosi múltiple com en els models animals de la malaltia. El seu ús podria esdevenir una bona estratègia per al tractament d’aquesta patologia autoimmune.

[+]
 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona