Èxit de la UAB per segon any consecutiu al Triangular de Judicis Simulats

imatge_triangular

Aquesta victòria suposa el segon triomf consecutiu en la modalitat, després que en la edició del 2018, els seus integrants rebessin el premi de la mà de la degana de la Facultat d Dret de la UAB, Esther Zapater.

16/05/2019

El passat 6 de maig la Facultat de Dret de la Univeritat Autònoma de Barcelona (UAB) va acollir la segona edició del Triangular de Judicis Simulats. L’esdeveniment va ser organitzat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) amb la col·laboració de les tres universitats participants: la UAB, la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), les quals hi són representades pels alumnes dels respectius Màsters en Advocacia.

Els estudiants participants, dividits en les categories de dret penal i dret civil van haver de superar dues rondes compostes per tres judicis de manera simultània. En aquesta edició, la segona del certamen, per a aquestes fases prèvies es van escollir hipotètics delictes com el de robatori o el de assetjament per a ser jutjats.

Després de la simulació dels judicis dels respectius casos, els tribunals, constituïts per jutges de carrera, van prosseguir amb l’avaluació de l’actuació de cada un dels equips participants. En aquesta puntuació s’hi van valorar aspectes com l’estratègia processal, l’interrogatori de les parts i dels testimonis, la capacitat de convicció o les proves. 

En la modalitat penal, la final va ser disputada entre els equips representants de la UAB i la UB, sortint-ne guanyador l’equip format per estudiants de la Universitat Autònoma. Aquesta victòria suposa el segon triomf consecutiu en la modalitat, després que en la edició del 2018, els seus integrants rebessin el premi de la mà de la degana de la Facultat d Dret de la UAB, Esther Zapater. A la modalitat de dret civil, l’equip de la UAB va ser derrotat per el de la Universitat Pompeu Fabra, que va revalidad el premi després de guanyar-lo per primer cop en l’edició de l’any passat.

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies