Una excel·lent conferència sobre teràpia gènica va protagonitzar l'Acte de Sant Albert

Rector, Degà de Ciències, Degà de Biociències i Dra. Fàtima Bosch.

En la celebració anual de l’Acte de Sant Albert, les Facultats de Ciències i Biociències van organitzar la xerrada de la Dra. Fàtima Bosch i van llegir el cursus honorum del personal recentment jubilat dels dos centres.  

25/10/2023

L’acte, que va tenir lloc el passat dilluns 6 de novembre a la Sala d’Actes de les Facultats de Ciències i Biociències, va ser presidit per el Rector Magnífic de la UAB, Dr. Javier Lafuente, Rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Dr. Juan Jesús Donaire Benito, degà de la Facultat de Ciències de la UAB i del Dr. Isidre Gibert González, degà de la Facultat de Biociències de la UAB. 

L’esdeveniment es va iniciar amb una breu commemoració a Sant Albert, també conegut com a Albert el Gran o el Magne, un dominic, filòsof i professor del s. XIII, considerat un gran pensador i un dels principals ​​introductors de la ciència i de les filosofies grega i àrab en el món medieval. Sant Albert ha estat proclamat sant patró de les ciències i els científics. 

 A continuació, la Dra. Fàtima Bosch va impartir la conferència Teràpia gènica: una nova eina per al tractament de malalties minoritàries i d'alta prevalença, on va explicar l’avançat estat de desenvolupament de diverses teràpies gèniques que tenen com a objectiu el tractament tant d’alguna malaltia minoritària com la mucopolisacaridosi, com d’altres d’elevada prevalença, com la diabetis.  

La Dra. Fàtima Bosch i Tubert és Dra. En Farmàcia per la UB i catedràtica del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular i directora del Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG) de la UAB. La Dra. Bosch és experta en teràpia gènica, és autora de més de 180 publicacions científiques, inventora de 28 patents i co-fundadora de dos spin-off de teràpia gènica. Al llarg de la seva carrera científica ha rebut entre d’altres, els següents premis i reconeixements: Rey Juan Carlos I (1985), Narcís Monturiol (2002), Creu de Sant Jordi (2005), Alberto Sols (2006), ICREA Acadèmia (2013-17 i 2019-23), Jacob's Ladder Norman Saunders International Research Prize, Canadà (2019) i Premi Transferència, Consell Social UAB (2020).   

Per finalitzar l’acte, la vicedegana d’Alumnat i Ocupabilitat de la Facultat de Biociències, Dra. Sònia Casillas, va llegir el cursus honorum, amb el que s’homenatja el personal recentment jubilat des les dues Facultats.  

En aquest enllaç trobareu les fotos de l'acte.