Una conferència a la Facultat de Dret parlarà de la situació jurídica dels menas

imatge_situaciomenes
L’any passat van arribar a Catalunya fins a 3.659 menors estrangers no acompanyats, coneguts com a MENA’s van arribar a Catalunya i durant aquest 2019 la Generalitat estima que n’arribaran 4.400 més.  D’aquesta manera, conferències com aquesta volen tractar la irregularitat i inseguretat en què es troben aquests joves, la majoria de nacionalitat marroquina, quan arriben a la recerca d’oportunitats en una societat que té dificultats per a adaptar-los i en moltes ocasions es veuen obligats a malviure.

10/04/2019

El proper 29 d’abril l’Aula Magna de la Facultat de Dret de la UAB serà l’escenari de la conferència “Menors no acompanyats a Catalunya: preguntes i respostes des de les polítiques públiques i des del Dret”. L’acte és organitzat per l’Institut d’Estudis Europeus de la UAB (IEE-UAB) i ocuparà tota la franja matinal, de 10:00h a 14:30h. 

La jornada començarà a les 10 del matí amb la inauguració, que en aquest cas anirà a càrrec de la Dra. Esther Zapater, Degana de la Facultat de Dret de la UAB, i el Dr. Ivan Jiménez, de l’IEE-UAB. Tot seguit tindran lloc dues taules rodones. La primera d’elles, a la franja 10:30-12:15, sota el nom de “Situació jurídica dels menors no acompanyats a Catalunya”, serà moderada pel Professor de la UAB Josep Maria de Dios i comptarà amb la presència dels Drs. Rafael Arenas i Judith Solé de la UAB I Mª Jesús Larios, en representació del Síndic de Greuges. La segona taula rodona començarà a les 12:45 serà moderada pel Dr. Lluís Perez i comptarà amb la presència del Professor de la UAB Roger Mancho; Ester Sara Cabanes i Oriol Amorós en representació de la Generalitat de Catalunya i Lluís Pradell, inspector dels Mossos d’Esquadra.

L’any passat van arribar a Catalunya fins a 3.659 menors estrangers no acompanyats, coneguts com a MENA’s van arribar a Catalunya i durant aquest 2019 la Generalitat estima que n’arribaran 4.400 més. Fins ara, l’arribada d’aquests menors ha provocat una gran polèmica a la societat catalana entre els que defensen el seu acolliment i els que els veuen com una amenaça per a la convivència al nostre país. D’aquesta manera, conferències com aquesta volen tractar la irregularitat i inseguretat en què es troben aquests joves, la majoria de nacionalitat marroquina, quan arriben a la recerca d’oportunitats en una societat que té dificultats per a adaptar-los i en moltes ocasions es veuen obligats a malviure.

L’acte serà de lliure entrada, i tots els assistents podran sol·licitar un certificat d’assistència, el qual serà entregat després de deixar les dades al full d’assistència que es repartirà durant l’acte i posteriorment enviant un correu electrònic al correu ivan.jimenez@uab.cat.


Més informació: Seminari situació jurídica dels menas