Un març carregat de programació cultural

Programació Sala Teatre al març

El mes de març arriba carregat d’activitats culturals on la comunitat universitària podrà gaudir de dues obres de teatre, «Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols» i «El misantrop»; dos concerts, un homenatge musical a Mike Oldfield i un altre que rememora el llegat dels grans noms femenins de la música; i dues projeccions, Tiempos modernos i La habitación de Fermat. Totes les activitats formen part de la programació del nostre carnet cultural.

14/02/2023

La programació de la Sala Teatre de la UAB d’aquest segon semestre s’inicia el dimecres 1 de març, a les 13 h, amb l’espectacle «Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols», una producció de Núria Casado que s’endinsa en els universos paral·lels de l’obra Solitud de Caterina Albert i el film Stromboli de Rossellini i posa de manifest les coincidències argumentals i descriptives entre la pel·lícula del director italià i la novel·la de l’escriptora de L’Escala.  Amb la interpretació en solitari de l'actriu Fina Rius, aquesta representació teatral s'endinsa a demostrar la influència no reconeguda que l'escriptora catalana va exercir sobre el cineasta italià en la seva obra cinematogràfica més reconeguda. Podeu reservar les entrades d’aquest espectacle en aquest formulari.

El dimecres 15 de març, a les 13 h, la Companyia El Vers Retrobat aterra a la Sala Teatre de la UAB amb El misantrop, una comèdia de cinc actes, dirigida per Pere Sagristà-Ollé, que porta a escena l’obra més emblemàtica del comediògraf francès Jean-Baptiste Poquelin, també conegut com Molière. La producció explica la història d’Alcest, un home que odia la humanitat sencera i en denuncia la seva hipocresia i covardia. Podeu reservar les entrades d'aquest espectacle en aquest formulari

Per un altre costat, el professor de Musicologia de la UAB, Xavier Alern, i la seva orquestra d’instruments contemporanis Opus One organitzen el dilluns 20 de març, a les 13.30 h, un assaig obert commemoratiu (en format concert) al compositor Mike Oldfield amb motiu del 50è aniversari de la publicació de la seva òpera prima, Tubular Bells, el primer àlbum en solitari del músic, compositor, multiinstrumentista britànic que va captivar l’atenció de l’esfera musical amb l'originalitat i la qualitat de la seva música. Un disc que va ser guardonat amb el 17è Premi Grammy a la millor música instrumental i un top-seller internacional, amb més de 20 milions de còpies venudes.

El concert d'Opus One ofereix una interpretació musical acurada, sense anacronismes i fidel a l’esperit de l’enregistrament de l’obra de 1973, una peça musical de cinquanta minuts de durada amb una estructura clàssica, però interpretada amb instruments contemporanis. La presentació de l'assaig obert serà a càrrec del professor del Departament d'Art i Musicologia de la UAB, Germán Gan. Podeu reservar les entrades d'aquest concert en aquest formulari

Finalment, l'agrupació Quartet Moana, un quartet de corda de música clàssica i contemporània, també organitza dos concerts el dimecres 22 de març, de 10 a 11 h i de 16 a 17 h, per reivindicar la importància de les dones en l’àmbit de la música i rememorar algunes de les grans peces musicals de les compositores més influents de la història. Al concert titulat «Dones compositores» s'interpreten obres de Maria Theresa von Paradise, Fanny Mendelssohn-Hensel, Emily Mayer, Germaine Tailleferre o Stacy Garrop, dones que van escriure els seus noms en la història de la música. Ja podeu reservar les entrades de la primera i segona sessió de l'homenatge musical. 

En relació amb l'agenda de la Sala Cinema de la UAB, el dilluns 13 de març, a les 16 h, es projecta La habitación de Fermat, un thriller espanyol que narra la història de quatre matemàtics que són convidats per un amfitrió desconegut a resoldre un enigma a un magatzem de gra. Un cop allà, els quatre integrants han de tancar-se a una habitació, les parets de la qual minven amb el perill de morir esclafats, i han de resoldre en menys d'un minut diversos trencaclosques alhora que esbrinen per què els han convidat. 

A més, el dimecres 15 de març, a les 13 h, el principal reclam de la Sala Cinema de la UAB és Tiempos modernos, la segona pel·lícula del cicle «Els Immortals», que vol rendir homenatge a algunes pel·lícules que són considerades clàssics del cinema.

Totes les activitats mencionades formen part de la programació del nostre carnet cultural. 

Si voleu més informació sobre la nostra activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí bisetmanal per no perdre-us qualsevol novetat en la programació.