Un cicle de ponències analitza la realitat dels menors no acompanyats des d'una perspectiva jurídica i social

Inauguració del cicle sobre la situació jurídica i social dels joves estrangers no acompa
Inauguració del cicle sobre la situació jurídica i social dels joves estrangers no acompanyats

El cicle de ponències s’allargarà durant tot aquest any 2021 i al desembre està previst que es presenti oficialment l'Observatori Universitari sobre Menors Estrangers no Acompanyats a Catalunya

15/04/2021

Aquest dimarts es va inaugurar el cicle de ponències sobre la situació jurídica i social dels joves estrangers no acompanyats a Catalunya, organitzat per l'Institut d'Estudis Europeus i la Facultat de Dret de la UAB.

L'acte inaugural va ser presidit per en Jaume Lanaspa (president del Club de Roma Barcelona) i l'Iván Aybar (professor de la Facultat de Dret), i va comptar amb la destacada presència de la Mireia Mata Solsona, directora general d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, que va pronunciar una ponència sobre l'impacte de la recent Llei d'igualtat de tracte i de no discriminació. 

La ponència es va poder seguir tant presencialment al Palau Macaya de Barcelona (amb aforament limitat) com per 'streaming'. A més del professor Aybar, eren presents les professores Maria Carmen Gete-Alonso i Judith Solé (Dret civil) i els professors Rafael Arenas i Josep Maria de Dios (Dret internacional privat), aquest últim també director de l'Institut d'Estudis Europeus. 

Així mateix, es va comptar amb la presència de l'Ester Cabanes, directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, de diversos representants del Cos de Mossos d'Esquadra i de destacades entitats privades sense ànim de lucre que treballen a l'àmbit de la infància desemparada a Catalunya. 

El cicle de ponències s'estendrà fins el mes de desembre, quan està previst que es presenti oficialment l'Observatori Universitari sobre Menors Estrangers no Acompanyats a Catalunya, impulsat per l'Institut d'Estudis Europeus i la Facultat de Dret.

La programació compta amb la col·laboració de la Direcció General d'Igualtat i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Generalitat de Catalunya), Club de Roma Barcelona, Unicef Catalunya i la 'Asociación de Ciudades Interculturales'.