TVE mostra el dia a dia de la Facultat de Veterinària

TVEVeterinariaCincdiesa

Un equip de TVE es va traslladar durant cinc dies a la Facultat de Veterinària per tal d'enregistrar la sèrie documental "Cinc dies a....", que es dedica a analitzar a fons una entitat emblemàtica. Emès recentment per La 2, el reportatge permet conèixer el dia a dia d'una de les facultats més prestigioses i actives de la UAB: des de les aules i laboratoris a l'hospital veterinari o les granges d'animals.

04/12/2018

L'equip de TVE ha acompanyat al pastor a pasturar el ramat, ha assistit a la necròpsia d’un dofí que havia estat trobat mort al Delta de l’Ebre i ha entrat a la consulta d’un gos amb una pota biònica, entre d'altres.

El documental "Cinc dies a…", dedicat a la Facultat de Veterinària de la UAB, es pot ja veure a la web  de RTVE. "Cinc dies a…" és una sèrie documental de TVE Catalunya que s’apropa a la quotidianitat de llocs que es coneixen prou bé en la seva projecció pública, però en què hi ha tota una part imprescindible desconeguda. Altres programes de la mateixa sèrie s'han dedicat a l'Hospital Clínic, al Liceu, a l'estació d'esquí Vall de Boí Taüll, a l'Auditori de Barcelona, a l'aeroport de Barcelona, a l'Abadia de Montserrat o al CAR de Sant Cugat, entre d'altres.

El programa dedicat a la Facultat de Veterinària  -emès el dimarts, 6 de novembre, a les 18h. per la 2 de TVE-, es va filmar la primavera passada. Durant tot una setmana, de dilluns a divendres, un equip de TVE va venir cada dia, matí i tarda, a filmar a Veterinària, que va obrir les seves portes i va permetre l'accés a les instal·lacions més emblemàtiques de la facultat per tal que poguessin elaborar el reportatge, que té una durada de més de 24 minuts. La degana i el seu equip, el professorat, el personal d'administració i serveis i tot l'estudiantat van conviure durant aquells cinc dies amb les càmeres i els periodistes per tal de mostrar la realitat. El programa es pot veure aquí.

El reportatge permet descobrir el dia a dia d'una facultat com la de Veterinària de la UAB -que es troba entre les 10 millors del món gràcies a la qualitat de la seva docència i de la seva recerca, tal com explica la degana, Maite Martín, en el reportatge- i que compta  amb un Hospital Veterinari, considerat un dels millors d’Europa, i amb diverses granges d’animals que permeten una ràpida aplicació pràctica de la teoria apresa a les aules així com amb una planta d'aliments per experimentar amb diferents aliments.

Els periodistes de TVE van entrar a les aules, als laboratoris, a la biblioteca, a l’hospital, als quiròfans i a les granges. També van explicar el Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments, que també s'ofereixen des d'aquesta mateixa facultat.

L'equip de TVE va acompanyar al pastor a pasturar el ramat, van assistir a la necròpsia d’un dofí que havia estat trobat mort al Delta de l’Ebre aquells dies, van entrar a la consulta d’un gos amb una pota biònica i van viure altres realitats docents i de recerca que mostren el dia a dia d'una de les facultats amb més prestigi de la UAB.

En aquests moments, i segons la web de TVE, aquest reportatge és el que té "més popularitat" (23%) de la quarentena de reportatges sobre diferents entitats, institucions i serveis de Catalunya que ha emès TVE d'aquesta sèrie, que es va començar a emetre l'any 2015.

"CINC DIES A..." TVE-La 2 (FACULTAT DE VETERINÀRIA)

 

Notícies relacionades

Totes les notícies