Turisme i Direcció Hotelera UAB organitza una setmana de formació intensiva en turisme de luxe sostenible

Grup de participants de la trobada a la UAB del projecte Erasmus+ SUHET
Grup de participants de la trobada a la UAB del projecte Erasmus+ SUHET

Els representants de les universitats del projecte Erasmus+ SUHET van trobar-se, del 4 al 8 de setembre, a la UAB, per presentar i posar a prova la versió preliminar del nou curs MOOC en turisme de luxe sostenible, que s'oferirà a la tardor a la plataforma Coursera. La setmana de formació intensiva dels participants va consistir en treballar a l'aula diversos aspectes dels continguts dels estudis, i en la realització de sortides de camp per visitar empreses del sector de luxe de Catalunya.

12/09/2023

Un total de 15 estudiants i 6 professors procedents de quatre universitats europees -Lapin AMK de Rovaniemi (Finlàndia), Universitat de Maribor (Eslovènia), Erasmushogeschool de Brussel·les (Bèlgica) i la Universitat Autònoma de Barcelona- van participar, del 4 al 8 de setembre, a la UAB a la setmana intensiva de formació sobre turisme de luxe sostenible. Aquesta formació es va dur a terme en el marc del projecte Erasmus+ SUHET (Sustainable High-end Tourism), del qual la Fundació UAB, a través de Turisme i Direcció Hotelera - Escola FUABFormació, n’és un dels socis.

El projecte SUHET, finançat per la Unió Europea, té com a principal objectiu crear i implementar una formació oberta en línia (un curs MOOC -Massive Open Online Course-) per fomentar un turisme de luxe sostenible a tot Europa. La setmana intensiva va permetre presentar i posar a prova la versió preliminar dels cinc mòduls que conformaran el nou curs, que s’estrenarà oficialment aquesta tardor i formarà part de l’oferta d'estudis del programa Coursera UAB.

 

Visita a l'Hotel de luxe Almanac de Barcelona
Visita a l'Hotel de luxe Almanac de Barcelona.

 

Durant els cinc dies de formació, sota la coordinació dels professors Francesc Romagosa i Esteve Dot, es van combinar les activitats a l’aula (amb el visionat dels vídeos formatius i la realització de tests individuals, i exercicis en grup) amb les visites de camp a diferents empreses del sector de turisme de luxe de Catalunya, que van permetre comprovar de primera mà, com les empreses implementaven algunes de les pràctiques de gestió tractades en el curs. Entre les empreses participants, totes elles membres del programa Catalunya Premium de l’Agència Catalana de Turisme, hi havia l’Hotel Almanac, DMC-The Real Thing, l’Hotel Madarin Oriental i el celler Gramona.

Cal destacar que els materials formatius elaborats en el marc del projecte Erasmus+ SUHET són fruit d’un treball previ basat en una extensa revisió de la literatura acadèmica, i una investigació basada en mètodes mixtos que va consistir en la realització de 25 entrevistes i una enquesta a 74 empreses del sector turístic de luxe europeu. Tot plegat ha servit per obtenir un millor coneixement de l’activitat del sector del turisme de luxe o de gamma alta a Europa.

 

Visita a les vinyes del celler Gramona, a Sant Sadurní d'Anoia.
Sortida de camp a les vinyes del celler Gramona, a Sant Sadurní d'Anoia.