Torna el Campus Ítaca

Campus Ítaca 2022

La nova edició del Campus Ítaca ja és aquí: se celebrarà del 27 de juny al 15 de juliol i hi participaran 317 joves de més de 60 instituts de diferents municipis del Vallès Occidental i Oriental.

 

27/06/2022

Un any més, torna el Campus Ítaca a la UAB, en la seva edició XXIV, organitzada per la FAS en col·laboració amb la Facultat de Ciències de l’Educació i amb el suport del Banco Santander, els ajuntaments participants i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El Campus Ítaca es tracta d’un programa socioeducatiu que té com a objectiu oferir el campus com un espai de convivència entre estudiants de tercer d’ESO i animar-los a seguir amb la seva formació un cop finalitzada l’educació secundària obligatòria a través de tota una sèrie d’activitats. Els nois i noies participants, d’entre 15 i 16 anys, mostren interès pels estudis però es troben en situacions econòmiques familiars complexes que poden propiciar la priorització de l’entrada al mercat laboral per davant de la continuïtat per seguir estudiant. 

A l’edició d’enguany, participen 317 joves d’un total de 64 instituts de 20 municipis diferents del Vallès Occidental i Oriental, que acudiran al campus en dos torns: el primer, del 27 de juny al 5 de juliol, i el segon, del 7 al 15 de juliol. Es tracten d’estades de set dies i, aquest any, s’ha incrementat l’horari i hi haurà activitat de 15 a 17h, fet que permet incloure noves activitats sobre ràdio i televisió, antropologia i cultura, llengües i xarxes socials. Aquestes se sumen a tota una llista d’altres activitats d’àmbit ludicoesportiu i pedagògic, amb les quals els estudiants poden aprendre sobre diferents àrees a partir de tallers, resolució de problemes a partir de casos reals i projectes d’investigació, a més de potenciar l’activitat física i la socialització entre companys. Totes les activitats comptaran amb la dinamització de professorat de la UAB i amb el suport i acompanyament de monitors/es de la UAB de referència, i persegueixen l’objectiu de promoure una actitud positiva vers l’estudi, alimentar la seva curiositat per seguir aprenent i que coneguin tot el que es pot fer en un campus universitari. Els dies 5 i 15 de juliol, l’última jornada de cada torn, tindran lloc els actes de cloenda, de 16h a 18h. 

Els monitors i monitores del Campus Ítaca van rebre una formació prèvia els dies 22 i 23 de juny per preparar-se per les activitats i per tenir a disposició tota la informació logística i organizativa. Amb l’edició d’enguany es retornarà a la normalitat pel que fa a les mesures sanitàries adoptades davant la pandèmia, eliminant els grups bombolla entre estudiants i reprenent la realització dels actes de cloenda tal i com es feia en les edicions precovid. 


Aquest mes de juny, el projecte Campus Ítaca ha estat guardonat amb el Premi a la millor innovació acadèmica, de la primera edició dels “Premios Rompe el Círculo”, creats per l’Alto Comisionado contra la Pobreza Infantil i que tenen com a objectiu reconèixer organitzacions, empreses i persones que han aconseguit canvis substancials en la lluita contra la pobresa infantil a l'Estat espanyol.

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat