'Tempo de exilio' poemes i cançons de Joseba Sarrionandia recitats per Isaac Xubín i Ruper Ordorika

recital tempo de exilio

L'escriptor i traductor gallec, Isaac Xubín, i el cantautor basc, Ruper Ordorika, s'uneixen en el projecte "Tempo de exilio", un recital poeticomusical basat en els poemes de l'escriptor basc, Joseba Sarrionandia que tindrem el plaer d'escoltar a la Sala Teatre UAB.

 

07/04/2022

El proper dijous 21 d’abril, a les 13:00 h, els versos de Joseba Sarrionandia recopilats a l'antologia "Tempo de exilio" sonaran en gallec i basc a la UAB gràcies a les veus del traductor de l'obra al gallec Isaac Xubín i del cantautor basc Ruper Ordorika.

Xubín és el principal traductor de la literatura basca al gallec, i per la traducció de l'obra poètica de Sarrionandia va obtenir l'any 2015 el Premi Etxepare de Traducció. Ruper Ordorika és un dels principals cantautors bascos, amb una trajectòria de més de 40 anys; la seva col·laboració artística amb Bernardo Atxaga, Joseba Sarrionandia i altres escriptors ha generat una banda sonora imborrable en la cultura basca. Per la seva part, Joseba Sarrionandia és el poeta basc que més músics han pres com a base per les seves cançons.

Aquest recital poeticomusical organitzat pel mínor en Estudis Bascos i el mínor en Estudis Gallecs estava programat a l’agenda cultural de l’any 2020, però es va posposar degut a la pandèmia. Enguany sí que finalment el podrem gaudir, gràcies també a la col·laboració de l’Etxepare Institutua, la Xunta de Galicia, l’Euskal Etxea de Barcelona.

L'entrada al recital és gratuïta, però és necessari fer la reserva d’entrades omplint el formulari següent.

 

Més informació: Cartell recital "Tempo de exilio"