Personalitats de diferents àmbits demanen diàleg per sortir de la crisi política

Acte a Barcelona de la Comissió independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació.

Democràcia, convivència, respecte i, sobretot, diàleg han estat els valors reivindicats a l'acte que la Comissió Independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació ha organitzat avui a Barcelona. Segons Federico Mayor Zaragoza, "tot pot tenir solució i encara hi som a temps".

23/10/2017

La Comissió independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació, de la que forma part la UAB, ha organitzat un acte avui, al paranimf de l'edifici històric de la UB, en què diferents ponents han fet una ferma crida a emprendre la via del diàleg per solucionar la crisi política actual. L'acte ha comptat amb la presència de la rectora de la UAB, Margarita Arboix.

Francesc Xavier Moreno, professor de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, ha sintetitzat que "hauríem d'anar cap a la negociació per arribar a acords". També Argelia Queralt, professora de dret constitucional de la UB, ha assegurat que "el diàleg és possible" i ha afegit que "necessitem voluntat per dialogar per les dues parts".

Per la seva banda, l'exdirector general de la Unesco Federico Mayor Zaragoza ha alertat que "no es pot trencar la convivència" i ha transmès un missatge d'esperança: "Tot pot tenir solució i encara som a temps". La periodista Milagros Pérez Oliva ha afirmat que "la defensa de l'Estat de Dret requereix respecte". El rector de la UB, Joan Elias, ha remarcat el paper que vol jugar la comissió: "ens hem ofert per dialogar i volem reiterar la nostra fe en el valor suprem de la democràcia".

Totes les universitats donen suport a la comissió de mediació, diàleg i conciliació

Totes les universitats catalanes donem suport a la iniciativa de creació d'una comissió independent de mediació, diàleg i conciliació promoguda pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i altres entitats de la societat civil.

Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Ramon Llull, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat Abat Oliba CEU

Més informació: Es proposa la creació d’una comissió de mediació i conciliació

 

Notícies relacionades

Totes les notícies