Organitzat el webinar “Confinamiento, victimización y apoyo a las víctimas”

Webinar

La Societat Catalana de Victimologia i l’àrea de Dret penal i criminologia de la UAB organitzen per aquest dimarts el webinar “Confinamiento, victimización y apoyo a las víctimas”. El suport utilitzat serà Microsoft Teams.

17/04/2020

Podeu unir-vos al webinar “Confinamiento, victimización y apoyo a las víctimas” a través d’aquest enllaç

Aquest dimarts 21 d’abril, de 17:00 a 18:00, es farà el primer webinar organitzat per la Facultat de Dret juntament amb la Societat Catalana de Victimologia (SCV). El seminari “Confinamiento, victimización y apoyo a las víctimas” es farà a través de l’aplicació Microsoft Teams. 


L'estat d'alarma decretat causa de la pandèmia de l'COVID-19 planteja canvis sobre la criminalitat. El nou escenari de confinament apunta el desplaçament dels delictes als espais tancats que ocupem. La violència i els abusos contra menors, contra la gent gran, la violència domèstica en les seves diverses formes i la ciberdelinqüència ocupen un paper destacat. 


Tot i que els factors de risc d'aquest tipus de victimitzacions augmenten, a causa del confinament es veu dificultada també la resposta i planteja nous reptes en l'atenció i en el suport que requereixen les víctimes. En aquest webinar es pretén reflexionar sobre les mesures preventives i de suport a les víctimes d'aquests delictes.


El programa del webinar és el següent: 

  • Victimización infantil y adolescente. Amb Noemí Pereda Beltrán, profesora titular de Victimología. ICREA Academia. Grupo de nvestigación en Victimización Infantil y Adolescente (GReVIA).
  • Victimización de personas mayores. Amb Begoña Aricha Esteve, responsable del Centre de Coordinació de la Creu Roja Catalunya i coordinadora del Servei Telemàtic d'atenció a víctimes del delicte del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.
  • Violencia de género. Amb Aina Grueso Castellà, psicòloga infanto-juvenil, especialitzada en violència de gènere. Treballadora de SIAD (Servei d'informació i atenció a dones) de Sabadell.
  • Cibervictimización. Amb Paz Lloria García, profesora titular de Dret penal a la Universitat de València i directora de la Cátedra de Protección Ciudadana y Policía Local de València (PROTECPOL).

Modera Maria Jesús Guardiola Lago, professora lectora de Dret penal (Serra Hunter) de la Facultat de Dret de la UAB.

El webinar d’aquest pròxim dimarts – adreçat a estudiants, professorat i professionals relacionats amb el tema – tindrà places limitades. L'idioma utilitzat pel seminari, com bé reflecteix el programa, serà el castellà. S’hi podrà accedir a través d’aquest enllaç i començarà a les 17:00.

Imatge del cartell