Objectius, oportunitats i reptes de l’ensenyament de les llengües clàssiques en països de llengua romànica. In honorem Bàrbara Matas Bellés

HonoremBarbaraMatas
El proper 22 de febrer la Facultat de Filosofia i Lletres acollirà la jornada Objectius, oportunitats i reptes de l’ensenyament de les llengües clàssiques en països de llengua romànica. L’acte es fa en memòria a Bàrbara Matas Bellés, una professional de referència en el món clàssic.

19/02/2019

Aquest divendres 22 de febrer tindrà lloc, a l’aula 501 de la Facultat, la jornada Objectius, oportunitats i reptes de l’ensenyament de les llengües clàssiques en països de llengua romànica, que pretén ser un reconeixement al mestratge aportat per la professora Bàrbara Matas Bellés al món clàssic.

En aquest sentit, l’acte començarà a les 09.00h del matí amb les intervencions del Degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, el Dr. Joan Carbonell, i de la Directora del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana, la Dra. Gemma Puigvert-Planagumà.
La jornada gaudirà de diverses ponències que aniran a càrrec de diferents professionals d’aquest camp i conclourà amb una taula rodona en la qual es reflexionarà sobre la didàctica de les llengües clàssiques:

  • Trenta anys d’una proposta de metodologia per a l’ensenyament del llatí a Catalunya. Assoliments, problemes i reptes de futur, a càrrec del Sr. Joan Alberich (professor jubilat INS Emperador Carles i UAB) i el Dr. Joan Carbonell (UAB).
  • Living Sequential Expression: una nueva técnica para enseñar idiomas, del Dr. Christophe Rico (Professor a l’École biblique et archéologique française de Jérusalem i Director de l’Institut Polis - The Jerusalem Institute of Languages and Humanities).
  • Metodologie e innovazioni didattiche dell’insegnamento della lingua Latina nella scuola italiana, a càrrec del Dr. Marco Ricucci (Dottore di ricerca dell’Università degli Studi di Udine e docente presso il Liceo ‘Calvino’ di Rozzano-Milano).
  • Les TIC per a les clàssiques a l’aula de secundària i a la universitat, conferència de la Sra. Margalida Capellà (INS Premià de Mar) i del Dr. Sebastià Giralt (UAB).
  • Alternativa para el griego: historia de una metodología in fieri, del Sr. Gonzalo Jerez (Doctorand Universidad Complutense de Madrid; Instructor Classics at home.
  • Taula rodona. Reflexions sobre la didàctica de les llengües clàsiques. Amb la participació de J. Carbonell (moderador), Guillem Cintas, Margalida Capellà, Paco Carbajo, Gonzalo Jerez, Mercè Otero.
Es tracta d’una jornada organitzada pel Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana i cofinançada pel Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres.
Per a més informació feu clic al programa.