Nou Postgrau Online en Gestió i Preservació de Documents Audiovisuals i Sonors

Cintes antigues de vídeo

L’Escola ha dissenyat una nova formació que incorpora els últims avenços experimentals internacionals en processos i tractament arxivístic de documents audiovisuals. El Postgrau, que s’imparteix en modalitat online, començarà al gener de 2022 i ja es pot sol·licitar l'admissió.

10/06/2021

El nou Postgrau Online en Gestió i Preservació de Documents Audiovisuals i Sonors és una formació que capacita en el tractament integral de la documentació vinculada a l’àmbit audiovisual.

La formació ofereix una visió global i una perspectiva orientada a les bones pràctiques de referència internacionals en el tractament documental i els processos arxivístics en el vídeo, l’àudio i el document fílmic

L’estudiant adquirirà coneixements com els aspectes jurídics i implicacions legals en el tractament arxivístic, o quins són els tipus de suports de producció i conservació tradicionals i de nou format existents.

Està dirigit a persones que tinguin coneixement en arxivística i gestió documental o experiència professional que vulguin especialitzar-se en la gestió i difusió de documents audiovisuals. Podran exercir com a: responsables o tècnics d’entitats o organismes que custodiïn aquest tipus de documentació, arxius de productores audiovisuals, mediateques, fonoteques, filmoteques, centres anàlegs, etc.

El Postgrau incorpora una docència d'alt nivell d'especialització, amb experts i professionals en actiu vinculats al món de l'art i la tecnologia, la conservació i restauració, la fotografia, la televisió digital, la imatge i so, la visualització d'informació, les xarxes mòbils, la propietat intel·lectual o les telecomunicacions.

El professorat també podrà oferir una visió internacional de la temàtica, ja que alguns s'han format i especialitzat en centres com NOVA School of Science and Techonology (Lisboa), Institut Tecnològic Rochester (Nova York), Museu Internacional de la Fotografia i Cinema - George Eastman Museum (Nova York), la Universitat d'Estrasburg o la Télécom-ParisTech.

La durada d’aquest postgrau és d’un any acadèmic, la primera edició del qual es portarà a terme del gener a desembre de 2022. El període de sol·licitud d’admissió ja està obert. Els exalumnes de l’Escola tenen un descompte en el preu de la matrícula.

El programa s’ofereix en modalitat online, com tota l’oferta acadèmica de formació contínua de l’Escola, per facilitar l’accés i flexibilització dels estudis.

Més informació: formacio.continuada.fuab@uab.cat