Nou estudi sobre hiperlaxitud i alimentació

Mans hiperlaxes / manos hiperlaxas
istockphoto/Pheelings Media

Un equip d'investigadores de la UAB i de la Universitat de París estan duent a terme un estudi per explorar les alteracions alimentàries, infrapès i sobrepès-obesitat en persones amb hiperlaxitud articular.

18/02/2021

La hiperlaxitud articular és un tret somàtic que quan és generalitzat podria ser degut a una anomalia del col·lagen subjacent. Aquest tret de vegades s'associa a problemes de salut diversos, principalment dolors musculoesquelètics, encara que també es poden estendre a altres sistemes, com el digestiu. Així, els dolors temporomandibulars, abdominals i dentals per exemple poden ser freqüents i poden tenir un impacte negatiu en l'alimentació.

Per millorar el coneixement sobre aquests aspectes, investigadores del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la UAB i de la Universitat de París han iniciat un estudi que explorarà la relació entre les alteracions alimentàries, l'índex de massa corporal i les característiques associades a la hiperlaxitud articular.

Participació en l'estudi

Les investigadores conviden a dones majors d'edat, de qualsevol condició física i residents a Espanya a participar en l'estudi. La participació consisteix a respondre un qüestionari en línia (durada de 20 minuts aproximadament), accessible des del següent enllaç:

Qüestionari per participar en l'estudi sobre hiperlaxitud i alimentació

 

Notícies relacionades

Concurs

La UAB convoca una nova edició del concurs Tesi en 4 minuts

L’Escola de Doctorat ha organitzat una nova edició del concurs Tesi en 4 minuts, dirigit a estudiants de doctorat de la UAB. El repte consisteix en explicar oralment la seva recerca durant un temps màxim de 4 minuts, emprant un llenguatge entenedor, per a un públic en general. Les persones interessades poden inscriure’s del 4 al 22 de març de 2021.

Imatge de l'OEW 2021

Arriba l'"Open Education Week" a la UAB

En el marc de l'Open Education Week -que se celeba a tot el món de l'1 al 5 de març- el Servei de Biblioteques de la UAB ha organitzat dues activitats divugatives adreçades a personal docent i investigador i a l'alumnat, per tal de promoure els avantatges i possibilitats de l'educació en obert.

Totes les notícies