No saps el que t'espera... La Dionisíaca

Dionisíaca

La Dionisíaca és una festa de la filosofia amb perspectiva de gènere, amb una durada de dotze hores, que tindrà lloc a la Facultat de Filosofia i Lletres divendres 17 de març de 13 h a 1 h.

03/03/2023

Pren la forma d’una trobada entre la filosofia, les pràctiques artístiques i les reivindicacions politicosocials, vinculada a la celebració del 8 de març, per reflexionar, col·lectivament, sobre les temàtiques que travessen la societat contemporània. És un espai obert a tothom qui vulgui formar part d’una experiència cultural col·lectiva pionera al territori espanyol.

La Dionisíaca té un antecedent clar, la Nit de la Filosofia, que s’ha replicat posteriorment tant a Europa com a l’Amèrica del Nord i del Sud. La Nit de la Filosofia és un esdeveniment filosòfic ideat per la filòsofa i dramaturga francesa Mériam Korichi, a París, l’any 2010. L’esdeveniment s’ha portat després a altres ciutats del món, com Londres, Nova York, Berlín, Praga, Atenes o Buenos Aires.

Es tracta de celebrar el pensament filosòfic i la seva potència reflexiva sobre el món i la vida contemporanis que el fa capaç de transformar-los. La Dionisíaca constitueix una ocasió festiva de pràctiques de pensament que fomenten la producció i la transferència de coneixement filosòfic mitjançant la participació en activitats lúdiques, sensorials i artístiques.

La Dionisíaca promou, doncs, l’articulació del pensament local i internacional a través de l’enfortiment de vincles socials, acadèmics i institucionals, amb la participació de docents del nord i el sud globals.

La Dionisíaca està estructurada en quatre itineraris diferenciats: corporal, plàstic/visual, sonor i textual. En cada itinerari tenen lloc diferents activitats, introduïdes per tres conferències plenàries a càrrec de Clara Serra, Gabriela Wiener i Hourya Bentouhami. Alumnat, exalumnes i professorat participaran en la lectura i el debat de textos filosòfics de diferents temàtiques, com ara la mística, el republicanisme o els altres sabers de la filosofia. Tindran lloc, també, activitats com ara un taller de drag-king conduït per Ken Pollet, un recital de poesia amb Mireia Calafell o dues converses sobre memòria material, una amb el col·lectiu d’Arpilleres del barri de Sant Roc i l’altra amb Jean Wyllys.

Podeu consultar el programa d'activitats: https://webs.uab.cat/projectemencioencarnasanahujayll/la-dionisiaca/