Mor el Dr. Antonio Peña Jurado del Departament d’Art i Musicologia

Doctor Antonio Peña

Peña Jurado ha estat especialista en art romà antic i ha format part del claustre professoral de la Facultat de Filosofia i Lletres des de 2009.

 

 

07/01/2021

La matinada del dia 2 de gener ens ha deixat Antonio Peña, a l’edat de 45 anys, després de fer front amb coratge a una llarga malaltia, que no li va impedir de concursar i obtenir la plaça de Professor Agregat en Història de l’Art Antic, el proppassat mes d’octubre.

Format a la Universitat de Còrdova, en va ser becari predoctoral de la Junta de Andalucía en la (1999-2003) i hi va obtenir el títol de doctor amb la tesi “El reaprovechamiento del matrial arquitectónico romano en la Mezquita de Córdova” sota la direcció de la profa. Gavilán Ceballos (publicada amb el títol; “Estudio de la decoración arquitectónica romana y análisis del reaprovechamiento de material en la Mezquita Aljama de Córdoba, Córdoba 2010). Ja doctor va obtenir una beca postdoctoral a la Universidad Pablo de Olavide de Sevilla (2004-2006), per continuar la seva formació a l’Archäologisches Institut de la Universidad de Colonia (Alemania)  amb una beca  del Ministerio de Educación (2006-2008) i, retornat a Espanya, amb un ajut de la Fundación Yuste a l’Instituto de Arqueología de Mérida (2008-2009). L’any 2009 es fa incorporar amb un contracte postdoctoral a la UAB, on ha acabat essent professor agregat del Departament d’Art i Musicologia.

Peña Jurado ha estat també professor ‘ad honorem’ de la URV i membre del grup de recerca (2017 SGR 00970) “Mirades sobre la Mediterrània a l'antiguitat. D'Orient a Accident, de la Protohistòria a l'Antiguitat Tardana. Grup interinstitucional en arqueologia clàssica”. Ha estat també membre de l’Equip de Recerca d’Arqueometria i Produccions Artístiques (ArPA) de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Especialista en arquitectura i escultura decorativa arquitectònica romanes i en reaprofitament de materials compta amb nombroses publicacions sobre el tema en obres individuals i col·lectives.

La Facultat el recordarà per la seva vitalitat, cordialitat i afabilitat, qualitats amb què ha impregnat la seva vida i la seva passió, l’art romà antic.

 

 

Notícies relacionades

Àlex Honrubia, estudiant de musicologia

Mor Àlex Honrubia, estudiant de Musicologia

El passat dimarts 9 de febrer ens va deixar l’estudiant Àlex Honrubia Gil, estudiant de quart curs del Grau de Musicologia.  La UAB expressa el condol més sentit a les persones que l'apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

IMGProfessorJaumeCruz

Ens deixa el professor Jaume Cruz Feliu

Ens ha deixat el professor emèrit de la Facultat de Psicologia, Jaume Cruz Feliu. La UAB expressa el condol més sentit a les persones que l'apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

Totes les notícies