Mor Carme Picallo, professora del Departament de Filologia Catalana

Traspàs_Carme_Picallo

El vespre del 6 de juny ens ha deixat la Dra. M. del Carme Picallo i Soler, professora del Departament de Filologia Catalana i ex-vicerectora de Recerca de la UAB (1999-2002) amb l’equip del Dr. Carles Solà.

07/06/2019

Carme Picallo, llicenciada en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, doctora en Lingüística per la City University of New York i en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona, havia estat docent, entre altres, a les universitats de Rutgers, Maryland i City University of New York i havia fet estades al Massachusetts Institute of Technology i al Departament de Lingüística de New York University. Va tornar a Catalunya el 1989 amb una “Beca de reincorporación para doctores y tecnólogos” del Ministerio de Educación y Cultura i es va integrar al Departament de Filologia Catalana i al Centre de Lingüística Teòrica, en els quals ha deixat el seu mestratge docent i la seva empremta com a investigadora rigorosa i col·lega generosa i afable. Va ser Investigadora Principal de diversos projectes de recerca. Tenia interessos molt amplis en el camp de la lingüística i la seva recerca es va centrar en la sintaxi formal, la variació lingüística i la interfície entre sintaxi i semàntica. Va ser Vicerectora de Recerca (1999-2002) i va formar part de diversos comitès científics de la European Science Foundation i de l’European Research Council.

Malauradament la mort de la dra. Picallo s’afegeix aquesta setmana a la de la dra. Irene Castells, professora jubilada del Departament d’Història Moderna i Contemporània.
 

 

Notícies relacionades

Estudiants

El doble grau en Física i Matemàtiques a la UAB torna a ser l'estudi amb la nota de tall més alta del sistema universitari

El doble grau en Física i Matemàtiques que ofereix la UAB ha obtingut, un any més, la nota de tall més alta de tot el sistema universitari català, un 13,528 sobre 14. En 74 titulacions de la UAB, del més d'un centenar que ofereix, la nota d'accés ha pujat respecte el curs passat, en un any rècord de preinscripcions universitàries. El 22,3% dels estudiants han sol.licitat en primera preferència la UAB.

Estudiants a una taula de la facultat

Si ets futur o futura estudiant de primer curs

El dia 6 d’agost tothom sabrà si és estudiant de primer curs de la Facultat de Filosofia i Lletres. En aquesta notícia podeu trobar les informacions més importants pel que fa al procés de matriculació i a l’inici i desenvolupament de la docència durant el primer semestre.

Totes les notícies