Molière irreverent: de la joia en el teatre

imatge d'una obra de teatre on apareixen persones vestides d'época

Del 7 de novembre al 31 de desembre tindrà lloc el cicle «Molière irreverent: de la joia en el teatre». S’inaugurarà el dia 22 de novembre a les 13:00 a la Sala José Agustín Goytisolo de la Biblioteca d’Humanitats de la UAB

03/11/2022

La Facultat de Filosofia i Lletres, la Facultat de Traducció i Interpretació, el Departament de Filologia Francesa i Romànica, el Màster d’Estudis Teatrals (MUET) i l’incipient Centre de Recerca en Arts Escèniques (CRAE) presenten un cicle d’activitats en commemoració del quart centenari del naixement del dramaturg Jean-Baptiste Poquelin, més conegut com a Molière. La UAB organitza aquestes activitats amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la Filmoteca de Catalunya, l’Institut Francès de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca Francesca Bonnemaison i el Centre de Lectura de Reus.


El cicle «Molière irreverent: de la joia al teatre», que vol tancar el quart centenari del naixement del dramaturg, inclou una sèrie de taules rodones, exposicions, films i tallers que pretenen reflectir, en certa manera, l'esperit joiós i el gaudiu pel teatre que representa Molière. La inauguració del cicle serà el 22 de novembre a la Sala José Luis Goytisolo de la Biblioteca d'Humanitats de la UAB, amb la presència de la vicerectora d'Innovació, Transferència i Tecnologia, Rosa Maria Sebastián; Margarita Freixes, Degana de la Facultat de Filosofia i Lletres; Olga Torres, Degana de la Facultat de Traducció i Interpretació; Ricard Ripoll, Director del Departament de Filologia Francesa i Romania; i Anna Corral Fullà, comissària del cicle.

 

Les activitats comencen el dia 7 de novembre amb una exposició de les traduccions de l'obra de Molière al català, fetes per Bonaventura Vallespinosa, a les vitrines del vestíbul de la Biblioteca del Centre de Lectura de Reus fins al 31 de desembre.

 

La darrera activitat serà el 20 de desembre a la Biblioteca de Catalunya, a les 20.30 h, amb un taller-espectacle a càrrec d'Anna Romaní, especialista en dansa històrica, que exposarà i ballarà algunes de les danses conservades de la comèdia-ballet Le Bourgeois Gentilhomme de Molière.

 

Per a més informació consulteu el programa complet.