Marta Segarra inaugura el curs 2018-2019

GenereUAB
© CCCB, 2018. Autor: Miquel Taverna
El dilluns dia 15 d’octubre a les 12.00h. la professora Marta Segarra, catedràtica de Filologia Francesa i Estudis de Gènere de la UB, inaugurarà el curs 2018-2019 a l’Auditori ubicat a la Facultat de Filosofia i Lletres amb la lliçó "Traduccions polítiques i culturals del gènere al món".

28/09/2018

Marta Segarra Montaner és actualment Directrice de recherches al Centre National de la Recherche Scientifique-CNRS de París (França), al Laboratoire d'Études de Genre i Sexualité-LEGS del CNRS. Va ser cofundadora i directora del Centre Dona i Literatura. Gènere, sexualitat i crítica de la cultura (1994-2013) i de la Càtedra Unesco Dones, desenvolupament i cultures de la UB (2004-2015); fou distingida amb el Premi ICREA Acadèmia (2009) i imparteix docència al MU Género, Diferencia y Poder (UB). És autora o coautora de diverses publicacions que tenen com a argument la dona i la literatura: Leur pesant de poudre: romancières francophones du Maghreb (París 1997), Historia de las literaturas francófonas (Bélgica, Canadá, Magreb) (Madrid 2002), Nouvelles romancières francophones du Maghreb (París 2010), Escriure el desig (Barcelona-Catarroja 2013) i Teoría de los cuerpos agujereados (Barcelona 2014).

Distinció Ad studia humanitatis fovenda

Durant l’acte d’inauguració del curs es lliuraran les distincions Ad studia humanitatis fovenda, en la seva modalitat individual, al Dr. David Jou del Departament de Física de la UAB, i en la seva modalitat institucional al Museu d’Arqueologia de Catalunya. Aquesta distinció, que arriba a la seva tercera edició, reconeix la tasca de persones i institucions alienes a la facultat que s’han distingit per defensar els valors de les humanitats en camps que no els són propis. Edicions anteriors ha estat reconeguda la tasca dels professors M. Vilardell (Fac. de Medicina UAB), Assumpció Malgosa (Fac. de Biociències UAB), la Societat del Gran Teatre del Liceu i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Galeria de degans i deganes

Prèviament a l’acte d’inauguració a les 11.00 en el vestíbul del Deganat s’inaugurarà la galeria de degans i deganes del centre dins dels actes de celebració del cinquantè aniversari de la creació de la facultat. El nostre centre és dels pocs del campus que no guarda la memòria gràfica de les persones que n’han estat responsables al llarg dels anys. Cinquanta anys de recorregut són un bon motiu per fer-ho.