Margarita del Val parla de les vacunes i la resposta immunitària al SARS-CoV-2

Seminari Margarita Val

El dimarts, 12 de gener, la immunòloga i viròloga Margarita del Val, investigadora al CSIC, ha impartit un seminari obert anomenat "Vacunes i resposta immunitària al SARS-CoV-2" mitjançant la plataforma Teams, en el marc d'una assignatura que s'ofereix a la Facultat de Biociències.

08/01/2021

El dia 12 de gener a les 12h, dins de l'assignatura Immunologia de les Malalties Infeccioses de la Facultat de Biociències, s'ha ofert de manera pública un seminari de la investigadora i professora Margarita del Val amb el títol "Vaccines and Immune Response to SARS-CoV-2".

Margarita del Val Latorre és una viròloga i immunòloga espanyola, investigadora del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Durant la seva trajectòria professional ha estudiat la resposta immunitària enfront de les infeccions virals, treballant com a investigadora científica al Centro de Biología Molecular Severo Ochoa (CBMSO). En els últims anys, la seva recerca s'ha orientat cap a l'estudi de la resposta immune enfront de patògens en models animals d'infecció i vacunació.

Ha dirigit nombrosos projectes d'investigació i ha publicat articles de gran impacte, realitzant divulgació científica i assessorant a l'Agència Europea de Medicaments. Dins del seu camp, ha destacat com a defensora de l'eficàcia de l'ús de les vacunes i de les quarantenes en els casos de crisis epidemiològiques com l'actual pandèmia.  

La investigadora, que ja va formar part de la Conferència Inaugural d'enguany a la Facultat de Biociències amb la seva lliçó “Inmunología de Pandemia", fa ara una nova proposta sota el títol "Vacunes i resposta immunitària al SARS-CoV-2 ". La sessió s'ha desenvolupat en llengua anglesa i, en acabar, s'ha obert un torn de preguntes on participants i investigadora han pogut debatre sobre algunes qüestions. 

 

El seminari, que va tenir una gran acollida, es pot recuperar seguint aquest enllaç

 

Notícies relacionades

Concurs

La UAB convoca una nova edició del concurs Tesi en 4 minuts

L’Escola de Doctorat ha organitzat una nova edició del concurs Tesi en 4 minuts, dirigit a estudiants de doctorat de la UAB. El repte consisteix en explicar oralment la seva recerca durant un temps màxim de 4 minuts, emprant un llenguatge entenedor, per a un públic en general. Les persones interessades poden inscriure’s del 4 al 22 de març de 2021.

Imatge de l'OEW 2021

Arriba l'"Open Education Week" a la UAB

En el marc de l'Open Education Week -que se celeba a tot el món de l'1 al 5 de març- el Servei de Biblioteques de la UAB ha organitzat dues activitats divugatives adreçades a personal docent i investigador i a l'alumnat, per tal de promoure els avantatges i possibilitats de l'educació en obert.

Totes les notícies