Lliurats els Premis als TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global

Entrega Premis TFG Sostenible

La Sala Teatre de la UAB va acollir, el passat 6 de febrer, l’acte de lliurament dels Premis als TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global, amb els que la FAS ha volgut reconèixer els 18 estudiants guardonats, que van estar acompanyats pels seus familiars i pels seus tutors i tutores de TFG.

09/02/2018

La Sala Teatre de la UAB va acollir, el passat 6 de febrer, l’acte de lliurament dels Premis als TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global, amb els que la FAS ha volgut reconèixer els 18 estudiants guardonats, que van estar acompanyats pels seus familiars i pels seus tutors i tutores de TFG.

L’acte, presentat i moderat per Jordi Prat, director de la FAS, va començar amb la intervenció d’Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), qui va destacar la importància de la transversalitat d’aquests guardons degut a la varietat dels estudis de grau dels quals provenien.

A continuació,  David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, va prendre la paraula per reflexionar sobre el poder de la universitat a l’hora de resoldre els reptes de futur que tenien grans ciutats com Barcelona. Llistar va recalcar el gran potencial que tenen els estudiants per buscar solucions que millorin la vida de les persones de les gran ciutats, cada cop més globals i internacionalitzades. 

Acte seguit, Jordi Prat va començar a cridar els 18 estudiants premiats que, en sortir a l’escenari per recollir el premi (el diploma acreditatiu, una litografia vinculada a un projecte a l’Afganistan i un boc’n’roll) van tenir l’oportunitat d’explicar els seus treballs i l’aplicació que podrien tenir per a la societat.

El lliurament va cloure amb la intervenció de la vicerectora d’Alumnat i d’Ocupabilitat, Sara Moreno, qui va manifestar la “il·lusió” que li feia veure el potencial transformador que els estudiants havien acumulat a la Universitat i com havien sabut plasmar-ho en els seus Treballs de Fi de Grau.  La vicerectora va referir-se, a més, a la transversalitat com a factor clau, valorant molt positivament el fet que, de les 13 Facultats del campus, 11 es veiessin representades en aquests premis.

Tres graduats de la Facultat de Dret han resultat guanyadors en els I Premis als Treballs de Fi de Grau sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global. Els alumnes Laia Luzón Ventalló, Tania Valenzuela Torrico i Daniel Jiménez Titos han sigut premiats per les seves investigacions vinculades amb aquesta temàtica.

Luzón rep el premi pel seu treball 'The actions adopted at the universal and European Union level to cope with the sulfur pollution from ships', centrat en la contaminació que produeixen els vaixells amb el seu combustible.

Valenzuela, per la seva part, és l'autora del projecte 'Aspectos actuales de la jurisdicción universal: especial referencia a la "decapitación" de la misma por parte del Estado español'.

I Jiménez ha publicat el text '¿Hacemos las paces? El conflicto palestino-israelí y el impacto del BDS Movement'.

La Fundació Autònoma Solidària és l'organisme que ha impulsat aquesta primera edició dels premis que pretenen fomentar la recerca en aquesta línia.
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies