Lliurament de premis als millors TFG amb perspectiva de gènere de la Facultat de Filosofia i Lletres

PremisTFGGenere
El passat 27 de novembre va tenir lloc, a la Sala Teatre de la Plaça Cívica, l’acte de lliurament dels Premis als millors Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere.  Dels 27 TFG que es varen seleccionar per premiar, 12 han estat fets per estudiants de la nostra Facultat.

29/11/2018

El passat 27 de novembre es va celebrar, a la Sala Teatre de la Plaça Cívica, la 3a edició de l’acte de lliurament dels Premis als millors Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere. La convocatòria d’aquests premis, feta per l’Observatori per a la Igualtat, va rebre un total de 93 treballs d’estudiants de tota la Universitat, el doble que l’any passat.

Aquests treballs corresponien als quatre àmbits de coneixement que s’imparteixen a la UAB   —ciències, biociències i enginyeria; ciències de la salut, ciències socials i jurídiques i Arts i Humanitats— i dels 27 que es van elegir per a premiar, 12 eren d’estudiants de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Els treballs guardonats de Filosofia i Lletres corresponen a estudiants que han cursat els graus d’Antropologia Social i Cultural, Arqueologia, Estudis Clàssics, Estudis d’Anglès i Espanyol, Estudis d’Anglès i Francès, Estudis de Català i Espanyol, Geografia i Ordenació del Territori, Història, Història de l’Art, Humanitats, Llengua i Literatura Catalanes i Musicologia.

Com a novetat, enguany els premis als millors TFG amb perspectiva de gènere han comptat amb una dotació econòmica total de 1.000 € repartits entre els treballs guanyadors de cadascun dels àmbits de coneixement.

En aquest sentit, hi destaca el treball Núria Martín, del Grau d'Història de l'Art (àmbit de coneixement d’Arts i Humanitats), amb un TFG sobre el cos com a catalitzador i les identitats durant el tardofranquisme i la transició titulat "El cuerpo como catalizador. Sobre prácticas performativas e identidades durante el tardofranquismo y la Transición española", tutoritzat per Maria Garganté.

Pel que fa a les facultats que han presentat més treballs han estat les facultats de Ciències de la Comunicació, de Filosofia i Lletres, de Dret i de Psicologia. Per contra, l’àmbit de coneixement de Ciències i Biociències ha quedat desert.

A l'acte hi van intervenir la Vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, i la Directora de l'Observatori, Joana Gallego, que van lliurar els diplomes.
Així doncs, aquests premis, convocats des de fa tres anys per l’Observatori per a la Igualtat de la UAB, pretenen promoure la investigació en aquest camp.
 
Premiats i premiades de la Facultat de Filosofia i Lletres:

Arnau Poy Renau - “Sociabilidad y performatividad de la homosexualidad masculina. Una mirada a las pautas de sociabilidad de los hombres homosexuales del Casal Lambda de Barcelona” (Antropologia Social i Cultural)

Lucía Ponce Cerezo – “Mujeres que luchan en la arena” (Arqueologia)

Ivan Monmany Mendaña – “Epigrames homoeròtics en el Llibre XII de l'Antologia Palatina” (Estudis Clàssics)

Lorena Fernandez Espinosa – “Revisiones de la maternidad en la literatura hispanófona actual: Meruane, Miguel, Reyes” (Estudis d’Anglès i Espanyol)

Laura Bellosta Baeza – “Closure as Revelation: Reflecting upon Lady Audley's Guilt in Mary E. Braddon's Lady Audley's Secret” (Estudis d’Anglès i Francès)

Iris Cort Compañó – “¿Tiene jaula la libertad? La belle saison: estudios de género y sexualidad” (Estudis de Català i Espanyol)

Adrià Valls Triadó – “El Parc de Cerdanyola de Mataró. Un estudi qualitatiu i de gènere” (Geografia i Ordenació del Territori)

Yamina Chouari Morandeira – “OLYMPE DE GOUGES: EL NAIXEMENT DEL FEMINISME POLÍTIC” (Història)

Nuria Martín Esteban – “EL CUERPO COMO CATALIZADOR. Sobre prácticas performativas e identidades durante el tardofranquismo y la Transición espanyola” (Història de l’Art)

Berta Cervantes Nogales – “Els marges de la feminitat. Reflexions des de l'Esdevenir Perra d'Itziar Ziga” (Humanitats)

Alba Compte Rosich – «Com defensar-se del misteri sublim que se’ls enduia» La construcció del desig en els contes de Rosa Leveroni (Llengua i Literatura Catalanes)

Naira Burgos Martín – “LIMBO: Un apropament al món trans a través de la música i les arts escèniques.” (Musicologia)