Lliurament de premis a la Festa Anual AmicsUAB2023

entrega premis als guanyadors

Margarita Arboix i Martí Pumarola, ex-degana i ex-degà de la Facultat de Veterinària, son guardonats a la Festa Anual AmicsUAB2023.

17/11/2023

El passat 16 de novembre, va tenir lloc la 21a edició de la Festa Anual AmicsUAB2023 a Casa Convalescència, a Barcelona. L'esdeveniment va reconèixer i premiar la col·laboració de les persones i entitats que aposten per la docència i la investigació i que han tingut una trajectòria remarcable envers la Universitat Autònoma, a través d’una entrega de premis. L'acte va ser conduït pel periodista Carles Prats i va ser presidit per Susanna Baqué, presidenta d’Amics UAB; Javier Lafuente, Rector de la Universitat Autònoma; i Tània Nadal, presidenta del Consell Social.

Es van lliurar diferents categories de premis, com ara els Premis Amics dels Amics, que reconeixen personalitats pel seu recorregut personal i professional en relació amb la Universitat i la Societat; el Premi Col·lectiu UAB, que homenatja entitats de la Universitat per la seva contribució a la societat; i l'Amic de les Biblioteques, un premi concedit per les Biblioteques de la UAB a aquelles persones que contribueixen amb el seu patrimoni o temps a aquestes institucions.

Entre les personalitats premiades, destaquen dues figures destacades en l'àmbit de la Veterinària que han exercit com a degans de la Facultat de Veterinària: Margarita Arboix, reconeguda amb el Premi Amic dels Amics, i Martí Pumarola, distingit amb el Premi Amic de les Biblioteques.

Margarita Arboix, llicenciada en Ciències Biològiques per la UB i doctora en Ciències Biològiques per la UAB, ha dedicat dècades a la docència i la investigació, especialitzant-se en el camp de la farmacologia veterinària. El seu premi reconeix la seva destacada trajectòria a la Universitat Autònoma i la seva rellevància en el seu paper com a rectora de la Universitat Autònoma des del 2016 fins al 2020.

Martí Pumarola, guardonat amb el Premi Amic de les Biblioteques, és un destacat professional de la medicina veterinària i la neuropatologia. Ha estat professor a la UAB i ha ocupat càrrecs rellevants en l'àmbit acadèmic i de la recerca. A més, ha tingut un paper significatiu en la divulgació científica i en el camp de la neurologia. Aquest premi reconeix la seva contribució amb el seu patrimoni i el temps dedicat a les biblioteques de la Universitat Autònoma.