La Viquipèdia i el coneixement obert

Taller viquipèdia

El Servei de Biblioteques ha organitzat una sessió sobre Viquipèdia en forma de seminari dirigida especialment al personal docent i investigador de les facultats de Ciències, Biociències, Enginyeria, Medicina i Veterinària.

20/09/2019

El Servei de Biblioteques de la UAB, en col·laboració amb l'associació Amical Wikimedia, ens complau informar-vos del següent acte:

La Viquipèdia i el coneixement obert: Recerca i educació
Dijous 3 d'octubre, de 14:30 a 17:30 hores
Biblioteca de Ciència i Tecnologia (Sales de Formació, Planta -1)
>> Inscripcions (places limitades) <<

És una sessió en forma de seminari dirigida especialment al personal docent i investigador de les facultats de Ciències, Biociències, Enginyeria, Medicina i Veterinària.

Descripció
La Viquipèdia s'ha erigit com la porta d'entrada digital al coneixement i la divulgació generalista. Per aquest motiu, és una eina essencial per a la transmissió del coneixement generat en el món universitari. Aquest seminari pretén contextualitzar el marc conceptual de la Viquipèdia i dels projectes Wikimedia com un recurs docent pedagògic vàlid i parametritzat en l'àmbit científic, alhora que vol mostrar als assistents  el seu ventall de possibilitats en la recerca, la publicació acadèmica i la divulgació al públic generalista.

La sessió està enfocada en un marc dual teòric-pràctic de 3 blocs: a) Concepte col·laboratiu de la Viquipèdia i el seu interès com a eina docent i de recerca; b) Eines d'edició i característiques funcionals i de llicències en els seus diferents projectes; c) Qüestions, debat obert i primeres nocions de pràctica personal.

Moderador
El seminari serà impartit per F. Xavier Dengra i Grau, membre d'Amical Wikimedia. És biotecnòleg investigador a l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica i assistent extern en diverses assignatures de la Facultat de Biociències de la UAB en viquiprojectes educatius. També hi donaran suport altres membres d'Amical Wikimedia.

Notes
- Preferiblement porteu el vostre propi portàtil i proveu de crear-vos un compte d'usuari abans de la sessió en aquest enllaç.
- La biblioteca disposa de 12 portàtils i 8 ordinadors de sobretaula.
- S'atorgarà un certificat d'assistència per a qui el demani.
- És un acte realitzat en el marc del conveni institucional regulat entre la UAB i l'Amical Wikimedia.

 

Notícies relacionades

Setmana Accés Obert

Setmana Internacional de l'Accés Obert 2019

Del 21 al 27 d'octubre se celebra arreu del món la International Open Access Week, una iniciativa anual per promoure l’accés obert (AO) en el món acadèmic i de la recerca.

 

Totes les notícies