La UAB lliura el I Premi Manuel Serrat Crespo de Traducció Literària del francès al català

Manuel serrat crespo
El premi ret homenatge a Manuel Serrat Crespo, que va col·laborar amb el Departament de Filologia Francesa i Romànica i va ser membre i president del jurat del premi Mots Passants. En aquesta primera edició, Adrià Pujol serà distingit per la traducció de L'eclipsi de Georges Perec.

08/06/2018

El 18 de juny, tindrà lloc l'acte de lliurament del I Premi Manuel Serrat Crespo de Traducció Literària, que serà per a Adrià Pujol per la seva adaptació de L'eclipsi de Georges Perec (L'Avenç). El Departament de Filologia Francesa i Romànica de la UAB convoca aquest guardó que distingeix la millor traducció d'un llibre escrit en llengua francesa publicat en català l'any anterior. L'acte tindrà lloc a les 18 h, a la seu de l’Institut Ramon Llull (Av. Diagonal, 272. Barcelona).

El jurat -format per Agnès Agboton, Izaskun Arretxe, Ester Xargay i Ricard Ripoll- premia la traducció d'Adrià Pujol tot valorant "la feina del traductor, l'esforç per trobar el lèxic més idoni, i l'aposta arriscada que suposa traduir L’eclipsi" de Perec. Es valora també "el fet que un autor d’aquestes característiques pugui arribar al lector català i doni a conèixer els moviments literaris".

El premi ret homenatge al traductor Manuel Serrat Crespo, que va col·laborar intensament amb el Departament de Filologia Francesa i Romànica. Des del 2009, va ser un dels membres i president del jurat del premi Mots Passants de traducció literària, precedent dels guardons que, a partir d'enguany, duen el seu nom. El poeta Àlex Susanna glossarà la figura de Serrat Crespo.