La UAB i la Universitat Politècnica de Dresden col·laboren en la difusió d'estudis medievals

Col·laboració IEM i FOVOG

L'Institut d'Estudis Medievals de la UAB (IEM) i el Centre de Recerca per a la Història Comparativa de les Ordres Religioses (FOVOG) de la Universitat Politècnica de Dresden han iniciat una col·laboració per a l’intercanvi dels estudis de recerca que publiquen ambdós centres. Els volums del centre alemany es podran consultar a la Biblioteca d’Humanitats.

12/12/2019

Els professors de recerca ICREA a la UAB Matthias M. Tischler i Alexander Fidora han iniciat un intercanvi oficial d’una sèrie de llibres publicats a l’Institut d’Estudis Medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’institut soci alemany, Forschungsstelle für vergleichende Ordensgeschichte (FOVOG) de la Universitat Politècnica de Dresden. 

Actualment, el FOVOG és el centre més important d’investigació comparativa sobre monaquisme medieval i publica la rellevant sèrie de llibres multilingües “Vita regularis. Ordnungen und Deutungen religiosen Lebens im Mittelalter" amb les subseccions "Abhandlungen" i "Editionen", així com una altra sèrie de llibres anomenada "Klöster als Innovationslabore", del grup de recerca Klöster im Hochmittelalter: Innovationslabore europäischer Lebensentwürfe und Ordnungsmodelle”, allotjat a les Acadèmies de Ciències i Humanitats a Leipzig i Heidelberg. Es tracta de dues sèries de llibres multilingües que fins ara no eren disponibles a Catalunya.

L’Institut d’Estudis Medievals (UAB) és un centre multidisciplinari d’investigació medieval que va ser creat el 1973 amb la finalitat de promoure, desenvolupar i dur a terme investigacions avançades en estudis medievals. L’IEM publica diverses revistes i sèries de llibres, entre les quals destaca la “Bibliotheca Philosophorum Medii Aevi Cataloniae”, “Katalanische Literatur des Mittelalters” i “Transcultural Medieval Studies”.
 
L’intercanvi d’aquestes sèries de llibres permetrà reforçar la difusió dels resultats de la investigació d’ambdós centres d’estudis medievals amb la seva especialització en transmissió de textos, edicions crítiques i estudis en els camps del monaquisme medieval, la filosofia, la teologia i la transculturalitat.
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies