La UAB i l'Organització Internacional del Treball signen un memoràndum d'entesa

La UAB i l'Organització Internacional del Treball signen un memoràndum d'entesa

L'Organització Internacional del Treball, que complirà cent anys el 2019, ha endegat un debat sobre el futur del món del treball al qual vol incorporar les universitats. La UAB ha signat un acord amb l'Oficina per a Espanya de l'OIT per col·laborar en aquest repte.

24/01/2018

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el director de l'Oficina per a Espanya de l'Organització Internacional del Treball (OIT), Joaquín Nieto, van signar, el 24 de gener, un memoràndum d'enteniment per endegar noves col·laboracions entre les dues institucions. Aquest acord ha estat promogut per la Facultat de Dret. A l'acte de signatura, van assistir també la degana de la Facultat, Esther Zapater; la secretària general de la UAB, Cristina Riba; i la professora del Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques María Jesús Espuny.

La rectora va valorar que la col·laboració amb l'OIT és un dels "motors" que ajuda la universitat a "obrir els ulls" davant de les transformacions presents i futures al món del treball. Segons Arboix, les universitats afronten el "repte" de plantejar-se "noves titulacions i nous enfocaments sobre el que fem" per tal de no perdre "el rol que ens toca jugar" a la societat. Nieto, per la seva banda, va afirmar que l'OIT arriba al seu centenari articulant un "debat sobre el futur del treball" al qual vol que "l'acadèmia participi". A més, va explicar que l'OIT vol impulsar una xarxa de persones que, des de les universitats espanyoles i iberoamericanes, estudien temes relacionats amb el món laboral i sindical.

Fomentar el treball digne

El memoràndum estipula que la UAB i l'OIT cooperaran en activitats com ara la realització de cursos, seminaris, col·loquis, estudis i edicions conjuntes, entre d'altres. Els objectius principals són: fomentar l'Agenda 2030 dels Objectius del Desenvolupament Sostenible, col·laborar en la Iniciativa del Futur del Treball de l'OIT; i promoure altres iniciatives relacionades amb el treball digne, les relacions laborals, les normes internacionals del treball, la protecció social, etc. Ambdues organitzacions col·laboraran també en la commemoració del centenari de l'OIT, que tindrà lloc el 2019.

Entre altres col·laboracions, la UAB participarà a la I Trobada Universitària d'Investigadors, Persones Expertes i Xarxes sobre el Futur del Treball, que tindrà lloc el 2 de febrer, a Madrid. A la UAB, està prevista l'organització d'una jornada sobre el tema de la bretxa salarial el proper mes de març, al voltant del Dia Internacional de la Dona Treballadora, i d'un congrés interdisciplinari que coincidirà amb la celebració del centenari de l'OIT.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies