La UAB és la 34 del món en el nou rànquing que avalua els Objectius de Desenvolupament Sostenible

TimesHigherEducationImpactRanking

La UAB ha quedat en la posició 34 del món en la primera edició del THE University Impact Rankings, nou rànquing elaborat per Times Higher Education que s'acaba de publicar i que avalua l'activitat de més de 500 universitats respecte 11 dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. La UAB destaca en l'objectiu de Reducció de Desigualtats, on ha quedat la 7ena del món i la primera de l'Estat espanyol

29/03/2019

El rànking mesura l’impacte de les universitats mitjançant els objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. 

La UAB es troba en la posició 34 del món en la primera edició del THE University Impact Ranking, un nou rànquing universitari global que té com a objectiu mesurar l'èxit de les institucions en l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Ha quedat en segona posició d'entre les universitats espanyoles.

La UAB destaca pel que fa a l'objectiu de reducció de desigualtats, que ha quedat classificada en setena posició del món i la primera de l'Estat espanyol. En aquest paràmetre s'ha avaluat el nombre d’estudiants amb discapacitat, nombre de personal amb discapacitat, nombre d’estudiants estrangers provinents de països en vies de desenvolupament, i polítiques adreçades a col·lectius minoritaris (mesures antidiscriminació, grups ètnics,  estudiants amb pocs recursos econòmics, dones, col·lectius LGTB, discapacitats).

La UAB també destaca en Igualtat de Gènere, es troba en l'onzena posició, mentres que en el Consum i Producció Responsable, en la posició 20. També es troba entre les 50 millors del món pel que fa a les Ciutats i Comunitats sostenibles, on ha quedat en la posició 45.

Aquesta és la primera edició del THE University Impact Ranking, un nou rànquing universitari global que té com a objectiu mesurar l'èxit de les institucions en l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) van ser adoptats per l'ONU el 2016 i proporcionen un marc de propostes per desenvolupar el món d'una manera sostenible. La primera edició del rànquing ha inclòs mètriques basades en 11 dels ODS, però l'objectiu a llarg termini és mesurar el rendiment en els 17 objectius.

Els 11 objectius triats per aquest primera edició han estat: Salut i benestar, Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Treball decent i creixement econòmic, Indústria, Innovació i Infraestructures, Reducció de les desigualtats,  Ciutats i comunitats sostenibles, Consum i producció responsables, Acció Climàtica, Pau, Justícia i Institucions fortes i Aliances per assolir els objectius

Aquest rànquing mesura diferents variables de les universitats com el nombre de titulats en professions de salut, la proporció de dones en llocs acadèmics superiors, les polítiques i pràctiques relacionades amb la seguretat laboral, o el volum de residus generats. Aquestes dades han procedit de tres fonts: les dades proporcionades per les pròpies universitats, de la informació bibliomètrica proporcionada per Scopus d’Elsevier, i d'una enquesta de reputació.

La UAB, com a universitat compromesa amb el desenvolupament social i mediambiental, treballa des de fa molts anys en alguns aspectes dels ODS.

Més informació: THE University Impact Rankings

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies