La UAB acull la presentació del documental MOON

MOON

Obra de la periodista italiana Emanuela Audisio, la projecció ha tingut lloc dilluns 2 de desembre a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, amb un col·loqui posterior amb l’escriptor Paolo Giordiano i l’astrofísica Nanda Rea.

27/11/2019

La periodista romana Emanuela Audisio, darrera guanyadora del premi Vázquez Montalbán, ha presentat MOON, un documental dirigit per Malina De Carlo i del qual ella n’és autora, aquest dilluns, 2 de desembre, a les 12h, a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres. L’obra, realitzada amb motiu del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna, és una producció de 3D Produzioni, en col·laboració amb la cadena de TV Sky Arte, Omega i amb el patrocini de l’Agència Espacial Italiana (ASI).

L'acte ha comptat amb la participació de la Cònsol General de la República Italiana a Barcelona, Gaia Danese, qui l'ha presentat "no tant com a una obra científica sinó artística i poètica". Emanuela Audisio ha incidit en la importància de la visió de l'artista, tot plantejant què passaria si alguns artistes també haguessin trepitjat el nostre satèl·lit.

El documental proposa una reflexió sobre el canvi de la nostra mirada a la Lluna en aquests cinquanta anys, a les arts, a la ciència i a la nostra vida quotidiana. L'escriptor Paolo Giordano guia els espectadors en un viatge de la Terra a la Lluna, per després tornar a la Terra, tot parlant amb científics, historiadors de l’art, fotògrafs, intèrprets, astronautes i ciborgs, per descobrir la nostra fascinació per la Lluna. El rodatge es fa a diferents països i contextos, enriquit per imatges amb ubicacions espectaculars.

L’acte ha comptat amb la participació de Paolo Giordano, físic i escriptor, i Nanda Rea, astrofísica i investigadora titular del CSIC. Està organitzat conjuntament pel Consolat de la República Italiana i pel Vicerectorat de Relacions Internacionals de la UAB, amb la col·laboració de la Facultat de Ciències, la Facultat de Traducció i d’Interpretació i la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.


 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies