La UAB acollirà l'Indifest 2016

Infidest 2016

Des del dilluns 9 de maig fins el dimecres 11 es celebrarà a la Sala Cinema de la Plaça Cívica de la UAB l’Indifest 2016, la IX mostra de cinema indígena de Barcelona, que comptarà amb tres projeccions de documentals sobre la vida dels pobles indígenes de l’Amèrica Llatina.

09/05/2016

Dilluns 9, les projeccions han començat a les 11.30h amb “El mineral o la vida”, dirigit per Jose Luis Matias Alonso, un documental que tracta sobre els problemes de la mineria a cel obert a les zones indígenes de la serra de Guerrero (Mèxic) i l’acció social per evitar que es continuï danyant l’ecosistema.

Tot seguit, serà el torn del documental “Aquí estamos, no estamos extintos”, dirigit per Santiago Navarro, que està dedicat al poble brasiler dels Tupinambá. Els Tupinabmá són un poble guerrer que va ser declarat extint pel govern del Brasil i, en resposta, ha iniciat un procés d’autodemarcació, recuperant bona part del seu territori i pressionant el govern per que els reconeixi.

Dimecres 11 tindrà lloc la tercera projecció, aquest cop del documental “Libertad tiene nombre de mujer”, dirigit per Jennifer Avila. Aquest documental tracta sobre la vida de les dones d’ètnia garífuna a Hondures i la seva lluita per la llibertat d’expressió.

Més informació: IndiFest 2016 a la UAB

 

Notícies relacionades

Totes les notícies