La sommelier de "Vins el Cep" fa un tast de vins i caves als estudiants

Classe de tast de vins
La sommelier del celler "Vins el Cep" ha presentat dos caves i un vi per complementar els principis bàsics de l'enologia i animar a la valorització d'aquestes begudes.

02/05/2017

Isabel Chuecos-Ruiz, sommelier especialitzada en cava, ha explicat els principis per realitzar un tast de vins i caves i ha exposat l’eminent connexió entre gastronomia i enologia, com a cloenda de l’assignatura Gastronomia i Enologia impartida pel professor Jaume Fàbrega.

La ponent ha nombrat les dotze denominacions d’origen (DO) existents a Catalunya, i ha exposat el procés de valorització que s’està duent a terme per donar a conèixer les virtuts d’aquests productes. Seguidament, ha mostrat als estudiants de 4t del Grau en Turisme una selecció de caves i vins produïts per Vins el Cep”.

"Vins el Cep" és un celler compost per quatre famílies amb una llarga tradició vinícola pioneres en l’aplicació de tècniques d’agricultura biodinàmica.  Els productes exposats han estat: el MIM Natura 2014 Brut Nature Reserva, MIM Nature Pinot Noir 2014 Brut Reserva, i GR5 Senders 2015. S’han mostrat dos caves i un vi de característiques diferents, però de fàcil maridatge amb els variats plats que configuren els àpats de la gastronomia catalana.

Jaume Fàbrega, escriptor historiador i professor de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, ha reafirmat la importància del vi  i el cava en la cuina i ha animat als estudiants a conèixer els elements culturals i gastronòmics d’aquestes begudes. La sessió ha conclòs amb el sorteig d’una visita al celler “Vins el Cep” i amb un brindis entre els assistents, per retrobar-se exercint en el sector turístic.