La Seu d'Ègara acollirà una jornada dedicada a l'aplicació de les noves tecnologies al patrimoni

-

La VI Jornada Art i Patrimoni a la Seu d’Ègara tindrà lloc el 27 de novembre amb l’exposició d’Igor Bogdanovic i Oriol Vicente (UAB) i altres intervencions d’especialistes. 

 

20/11/2023

La jornada d’enguany té com a temàtica central «L’aplicació de les noves tecnologies a la història de l’art antic i medieval. Estat actual i reptes de futur» i comptarà amb la participació de diferents especialistes procedents de diverses institucions i universitats en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, l’associació Terrassa amb la Seu d’Ègara (TASE)  i la xarxa CORE de Patrimoni Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona a la que pertanyen l’Igor Bogdanovic i l’Oriol Vicente. 

Durant la jornada s’analitzaran instruments tecnològics tals com el videomapping, la realitat virtual, la immersiva i l’augmentada o la digitalització 3D. A les 10 h del matí tindrà lloc l'exposició en realitat virtual «InterMedit: l’intercanvi mediterrani a l’Antiguitat» de l’Igor i l’Oriol. 

L’escenari d’aquesta jornada serà la Seu d’Ègara, el conjunt monumental Egarenc que ja ha estat protagonista de diverses iniciatives d’avenços digitals com el videomapping de la zona realitzat l’any 2019 o la fotogrametria digital de Sant Miquel impulsada per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. Recentment, en el marc del projecte Giravolt de la Generalitat de Catalunya, s’han escanejat 10 objectes del fons del Museu de Terrassa corresponents a les etapes ibèrica i romana. 

La jornada, que pretén acostar la ciutadania a una nova manera de mirar el patrimoni cultural, comptarà amb assistència gratuïta, però requereix inscripció prèvia. El període d'inscripció finalitza el 23 de novembre. Podeu consultar el programa sencer de la jornada aquí