La Generalitat aprova l’Institut de Recerca de l’Esport de la UAB, impulsat pel professor Emilio Fernández
.jpg)
21/01/2020
El nou Institut és multidisciplinari i reuneix a 36 investigadors de 15 departaments diferents de la UAB que estudiaran línies molt diverses com Comunicació i Esports, Qualitat de Vida, la Psicologia de l'Esport, l'Educació, etc.
El professor Emilio Fernández justifica la necessitat de la creació de l’Institut perquè en l’àmbit de la investigació actual els problemes requereixen solucions complexes i aquestes només són possibles amb la col·laboració d’investigadors de diferents àmbits.
El projecte no comença des de zero, el Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport (CEOiE-UAB) passarà a formar part del nou Institut i continuarà amb la seva funció de recerca, educació i documentació. Fernández assegura que la incorporació del Centre servirà també per explotar les relacions internacionals ja establertes durant els seus 30 anys de funcionament.
Un altre dels propòsits de l’Institut serà crear programes formatius. En l’actualitat compten amb un Màster especialitzat en estudis olímpics conjuntament amb la Universitat de l’Esport d’Alemanya, que aquest any celebrarà la seva dècima edició. Des de 2014 també imparteixen un curs MOOC, és a dir, un curs en línia titulat The Olympic Games and the Media. El seu objectiu actual és treballar en la creació de cursos d’especialització. El primer tindrà lloc el 2021 i serà un curs especialitzat en l’Economia de l’Esport.
Segons Fernández, l’obertura d’aquest centre significarà “una gran plataforma que reuneix a tots els investigadors que treballaven per separat en l'àmbit dels esports, els dona una marca i una projecció exterior fora de la UAB molt més sòlida i permet que la UAB aparegui en el mapa de la investigació internacional.”
Emilio Férnandez és professor de Comunicació de la Facultat, director del MOOC The Olympic Games and the Media, del Màster en Gestió de la Comunicació i Patrocini en Organitzacions Esportives i director fundador del Sport Communication Lab.
Aquí podeu escoltar l’entrevista on parla amb més profunditat sobre el tema