La Facultat participa activament de la Lliga de Debat Universitari 2019

lliga de debat

L'estudiant d'aquesta Facultat Gorka Samaniego és un dels guanyadors juntament amb Anna Vilà i Neus Gobardes. La Lliga de Debat Universitari  té per objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants a través de l’enfrontament dialèctic.

25/03/2019

L'estudiant del Doble Grau en Ciència Política i Gestió Pública + Dret, Gorka Samaniego, i les estudiants Anna Vilà i Neus Galobardes integren l'equip guanyador de la fase local de la Lliga de Debat Universitari de la UAB. La Lliga de Debat Universitari, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, té per objectiu fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips, que han de defensar una posició a favor o en contra (segons sorteig) sobre un tema d’actualitat.
   
El tema al que s’han hagut d’enfrontar els participants en aquesta edició és: «S’hauria de legalitzar la gestació subrogada?». Les jornades de debat es van obrir el passat dimarts dia 19 amb la xerrada a càrrec de la doctora en Dret per la UAB i investigadora del Grup de recerca Antígona, Noelia Igareda González. Professorat de la Facultat ha participat com a jurat durant la Lliga: Sara Moreno, Olga Serradell i Vicent Borràs.

L’equip guanyador representarà a la UAB en la fase final de la Lliga de Debat que tindrà lloc del 8 a l’11 d’abril de 2019 a la Universitat Abat Oliba CEU (Barcelona).
Des del Butlletí desitgem molta sort a aquest equip, i podrem seguir els seus avenços a través del blog i el Twitter de Suma’t al Debat de la UAB.

Així mateix la Facultat va participar activament en la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (SiB) en la que competeixen equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents. En aquesta ocasió la temàtica ha estat: “Calen les fronteres entre països?”. L’equip guanyador de la fase local a la UAB desenvolupada del 25 al 28 de febrer ha estat l’INS Can Roca de Terrassa. L’equip guanyador integrat per Hanna Fernández, Arnau Mena, Gerard Prats, Ernest Serred, Mohamed El Mesaoudi i el seu capità, Marc Oriol Crespí, van ser rebuts per la degana de la facultat aquest 21 de març. En la trobada es va discutir sobre els aspectes vinculats a les estructures de poder i la seva incidència en les fronteres, i la representació simbòlica d’aquestes.

La Unitat de Dinamització Comunitària dirigida per l’Ana València fa una gran tasca per a què l’organització d’ambdues lligues es desenvolupin amb una precisió mil·limètrica i amb gran professionalitat. Una gran experiència.  

Més informació al següent enllaç

Laura Feliu
Degana de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

 

Notícies relacionades

Totes les notícies