La Facultat de Veterinària ocupa la primera posició en el Rànquing CYD

La Facultat de veterinaria ocupa la primera posició en el ranquing de la fundacio cyd
Façana de la Facultat de Veterinària de la UAB

La facultat de veterinària es situa al capdavant de la llista, amb 22 indicadors de major rendiment, segons el Rànquing CYD. 

17/05/2021

La Fundació CYD ha presentat aquest dimecres 12 de maig els resultats de la vuitena edició del Rànquing CYD, el rànquing espanyol amb major nombre d’universitats. La presentació 2021 es fa en un context de crisis sanitària que ha obligat a les universitats a assumir la seva transformació digital, incidint la pandèmia tant en l’activat docent com investigadora en una situació de màxima excepcionalitat.

El Rànquing CYD és una eina que permet mesurar i comparar el conjunt d’universitats a través d’una guia multidimensional per avaluar el rendiment institucional i el dels diversos àmbits de coneixement. 

En aquesta vuitena edició es publiquen resultats de 77 universitats espanyoles, 27 àmbits de coneixement (amb dos nous, un d'ells veterinària) i 2.998 titulacions. Les universitats participants representen el 89,5% de les 86 que imparteixen ensenyaments de grau inclosos en el RUCT (Registre d'Universitats, Centres i Títols). D'aquest total, 48 són públiques (el que correspon al 100% de les universitats públiques) i 29 privades (el 76,3% de les universitats privades).

Respecte Veterinària, la representativitat en el Rànquing CYD és del 84,61%, al participar 11 de les 13 universitats presencials que imparteixen a Espanya titulacions de grau i de màster en aquest àmbit; només falten les facultats de les universitats de Santiago de Compostel·la i Lleó.

La facultat de veterinària de la Universitat Autònoma ocupa la primera posició en aquest àmbit per tenir més indicadors en el grup de major rendiment relatiu. Les altres 4 són la Universitat de Múrcia, la Complutense de Madrid, les Palmes de Gran Canària i la Universitat de Lleida.

Alguns exemples d’aquests indicadors de rendiment són la ràtio de professors per alumna, els crèdits de pràctiques, la qualitat i quantitat de les publicacions produïdes o les tasses de rendiment o abandonament dels alumnes. 

Així doncs, l’Autònoma de Barcelona està al capdavant, amb 22 indicadors de major rendiment; seguida de Múrcia, amb 14; Complutense de Madrid, amb 11; i CEU, Gran Canària i Lleida, amb 10. Seguidament de Saragossa i Extremadura, amb 9; Còrdova, amb 7; Alfons X el Sabio, amb 3; i Catòlica de València, amb 1.