L'alumni Mercè Pla, 2a millor recepcionista de Qatar 2020-21

Mercè Pla, segona finalista a la millor recepcionista de Qatar

Mercè Pla, Graduada en Direcció Hotelera de l'Escola, va aconseguir la 2a posició en la competició a The Best Recepcionist of the Year de Qatar 2020-21, promoguda per la International Association for Deputy Managers and Front Office Managers of Luxury Hotels (AICR). Sobre aquesta important fita i sobre la seva experiència de treballar en aquest país en parlem en aquesta entrevista.

04/02/2021

"La millor recepcionista ha de ser autèntica, genuïna, experta en la matèria i tenir coneixements, i saber gestionar l'estrès i la pressió"

Mercè Pla, Graduada en Direcció Hotelera a la promoció 2019, va aconseguir el passat 24 de gener assolir la 2a posició en la competició The Best Recepcionist of the Year de Qatar 2020-21, promoguda per la International Association for Deputy Managers and Front Office Managers of Luxury Hotels (AICR).

Aquesta important competició nacional premia l'excel·lència al servei al client, i és un reconeixement al guanyador/a per representar aquest país de l'Orient Mitjà en el certamen internacional que es celebrarà a Ginebra, on hi participaran concursants de 16 països.

Entrevistem a la Mercè perquè ens expliqui la seva experiència d'aconseguir el 2n lloc d'aquesta competició i com és viure i treballar a Qatar desenvolupant la seva carrera professional:

 

- Per què et vas presentar a aquest certamen?

- Considerant la situació mundial que ens empara a nivell d'hoteleria i turisme, em va semblar oportú intentar potenciar el talent, i més ara, que em trobo vivint al Middle East. Em vaig voler presentar per l'oportunitat de fer networking i pel propi repte d'afrontar coses noves.

 

- Quines proves vas haver de superar?

- Els supervisors de l'Al Messila Ressort & Spa 5* GL,de Luxury Collection, de Marriott International, on treballo com a Front Office Agent, ens van proposar participar a aquesta competició, i vam haver de concursar prèviament entre altres treballadors en un role play. La meva gran sorpresa va ser que vaig ser seleccionada per representar aquest complex hoteler al certamen de Qatar.

El concurs nacional es dividia en dues rondes. Un jurat ens feia preguntes i després havíem de realitzar la inspecció d'una habitació en un temps limitat. Érem 21 participants representant a 21 hotels diferents, i d'aquests en van ser escollits 9. El grau d'estrès va ser molt gran, ja que a la segona ronda, només quedarien 3 persones seleccionades.

També una de les proves era gravar un vídeo sobre els atractius de Qatar.

Aquesta competició ha suposat un mes de molt treball que he hagut de compaginar amb les jornades de feina de 10 hores diàries al resort, només amb un sol dia de descans setmanal. No ha estat fàcil, però estic molt agraïda per tot el suport dels meus managers, dels meus companys de feina i amics, i pel suport rebut des de la Universitat, tot i la distància i haver tancat la meva època d'estudis fa dos anys. Em dóna una gran satisfacció seguir en contacte amb vosaltres.

 

La Mercè promocionant Qatar en una de les proves de la competició

 

- Quines són les habilitats o competències que creus que ha de tenir la millor recepcionista del món?

-  Crec que ha de ser autèntica, genuïna, experta en la matèria i tenir coneixements, i saber gestionar l'estrès i la pressió.

 

- Explica'ns la teva experiència de treballar i viure a Qatar...

- Abans de venir a aquest país, vaig estar treballant a l'Hotel Almanac a Barcelona exercint de Housekeeper Supervisor intern, i l'any anterior, al JW Marriott Venice a Isolla de la Rose com a intern a Retreats, a la recepció privada per a les habitacions i dúplex de més luxe de tot el resort.

Qatar és un país molt diferent, si ho comparem amb Europa, però si estàs preparada físicament i mentalment pot ser un gran començament per la teva carrera professional.

 

- Tens pensat seguir la teva trajectòria laboral a Qatar o preveus canviar de destinació?

- M'agradaria contestar amb claretat però no és fàcil a causa de la pandèmia, que ha afectat greument a tota la indústria del turisme, incloent l'hoteleria i l'aviació.

Honestament em sento afortunada d'haver escollit Qatar per desenvolupar la meva carrera professional. Tot i que, aquest país no és fàcil i és un repte constant diari. Però puc dir que és ben certa la dita "hard work pays off". I en definitiva, podria dir que necessites un procés d'adaptació per viure aquí, però un cop estàs adaptada, hi estàs bé. Doha ha estat reconeguda com la segona capital més segura per viure després d'Abu Dhabi, als Emirats Àrabs.

Porto ja un any i mig a Doha, i probablement em quedaré més temps aquí sempre que hi hagi una bona oportunitat laboral per mi.

 

- Quins són els teus objectius professionals?

- Des del primer any de Grau, ja vaig dir que la meva meta era ser General Manager, i crec que estic en el camí correcte per aconseguir-ho, amb molta paciència i treball, i acceptant nous reptes, com la situació actual de pandèmia, que ens hem hagut d'adaptar per seguir lluitant per aconseguir el que volem.

 

Mercè Pla, 2a finalista a la millor recepcionista de Qatar 2020-21

Mercè Pla, juntament amb el primer i tercer guardonats.