L’Escola acull una nova edició del Laboratori d’Experiències

2a edició del Laboratori d'Experiències
El 21 de novembre, a partir de les 17 hores, tindrà lloc la segona edició del Laboratori d’Experiències. Al seminari, que està dirigit a estudiants i professionals del sector, 4 exalumnes de l’Escola presentaran els seus treballs de final d’estudis.

31/10/2019

L’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents acollirà, el dijous 21 de novembre, la 2ª edició del Laboratori d’Experiències, que s’organitza conjuntament amb l'Associació d'Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya.

En aquesta ocasió, es presentaran treballs de 2 titulades del Màster en Arxivística i Gestió de Documents, i un projecte final del Màster en Gestió Documental, Transparència i Accés a la Informació.

L’alumni Paula Gomila Moll presentarà el seu treball, titulat “Geolocalizació i Dades Obertes. Un projecte per a la visualització de la dona com a productora de fons documentals”. El projecte de recerca explora i analitza oportunitats de difusió dels instruments de descripció dels fons i documents de l’Arxiu Nacional de Catalunya i de la Xarxa d’Arxius Comarcals amb perspectiva de gènere, mitjançant les dades obertes i recursos de geolocalització. Es tracta del primer TFM guardonat amb el Premi ESAGED-ACC al Millor Treball del Màster en Arxivística i Gestió de Documents.

Un altre dels treballs seleccionats és “Manual pràctic per a gestionar la documentació electrònica a través d’un servidor NAS”, de l’exestudiant de Màster Elisabet Sanz Muñoz, que aporta pautes i bases per a usuaris no professionals que vulguin organitzar i gestionar la seva documentació a través de la creació d’un núvol privat.

Finalment, Elisenda Cristià Balsells, presentarà l'estudi "Els documents vitals: una aproximació al concepte i a l'estat de la qüestió", del Màster en Gestió Documental, Transparència i Accés a la Informació, que trata sobre aquells documents imprescindibles per a que una organització pugui continuar funcionant immediatament després d’un desastre o d’una emergència. S'explica què són els "documents vitals", com s’identifiquen i com es descriuen, i quines són les principals mesures de protecció i estratègies de preservació.

L’objectiu de la sessió, que tindrà lloc de 17 a 19 hores, és donar visibilitat a treballs finals i projectes que poden tenir una aplicació pràctica al món laboral, i crear un espai de coneixement mutu entre els professionals de l’arxivística i la comunitat universitària.