Jornada sobre els beneficis i riscos de les relacions de les persones amb animals de companyia

ma i pota

L’acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i la Facultat de Veterinària de la UAB organitzen el 26 d'abril una activitat per  posar en relleu i consensuar, des d’una perspectiva multidisciplinària, les conseqüències, tant positives com negatives, que la convivència amb els animals de companyia pot tenir per la salut i el benestar de les persones.

15/03/2024

L’acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i la Facultat de Veterinària de la UAB ofereix el proper 26 d’abril l’activitat  titulada “Beneficis i riscos de les relacions de les persones amb animals de companyia”, adreçada a tots els professionals de la salut humana i animal; metges, veterinaris, psicòlegs, infermers,  ATVS i tots els estudiants de l’àmbit de les ciències de la salut.

L’objectiu de l’esdeveniment és posar en relleu i consensuar, des d’una perspectiva multidisciplinària, les conseqüències, tant positives com negatives, que la convivència amb els animals de companyia pot tenir per la salut i el benestar de les persones.

L’acte tindrà lloc a l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques, a Barcelona i és necessària inscripció prèvia. A més, l’assistència és gratuïta per l’alumnat de la facultat de Veterinària de la UAB i  és comptabilitzada com a activitat amb reconeixement de crèdits.

La Jornada començarà amb la inauguració a les 9:00h i constarà de diverses taules de debat. La primera taula, coordinada pel Dr. Pepe Serrano, pediatre, se centrarà en els “beneficis” de la relació amb els animals de companyia. Després d’una pausa de mitja hora, es passarà a la segona taula, dirigida pel Dr. Xavier Manteca, professor de la facultat de Veterinària de la UAB, que abordarà els “riscos”. L’activitat seguirà amb una tercera taula sobre “teràpies”, coordinada pel Dr. Santiago Batlle, psicòleg clínic i doctor en Psiquiatria. Finalment, es conclourà la jornada amb unes conclusions finals  i una cloenda prevista  de 13.30 a 14:00, que posarà punt final a aquesta enriquidora activitat.