IV Simposi de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà

IMG_castell_de_vilassar_de_dalt

El proper 8 de novembre de 2023, des de les 9 h i durant tot el matí, tindrà lloc el quart Simposi de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà al Castell de Vilassar de Dalt.

Més de quinze personalitats participaran a l'acte on col·labora ESAGED (Arxivística i Gestió de Documents de l'Escola FUAB Formació).

18/10/2023

Un any més, se celebra el Simposi de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà on col·labora Arxivística i Gestió de Documents UAB (ESAGED). La temàtica central d'aquesta edició, que tindrà lloc al Castell de Vilassar de Dalt, es focalitza en la Semiòtica a l'Arxiu: Tradició vs Modernitat.

Més de quinze personalitats participaran en el IV Simposi de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà, l'arxiu patrimonial més important de Catalunya. A més, compta amb un comitè científic format per Coral Cuadrada (AMSMB), Anna Majó (EINA, UAB), Daniel Piñol (UB) i Alexis Serrano (ACM).

Marcarà l'inici de la jornada un discurs institucional a càrrec de l'Excm. Sr. Ramon de Sarriera-Pinós, marquès de Santa Maria de Barberà, la Sra. Aurèlia Cabot, cap de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, el Sr. Joaquim Borràs, cap de la Subdirecció General d’Arxius i Gestió Documental, Generalitat de Catalunya i la Il·lma. Sra. Carola Llauró, alcaldessa de Vilassar de Dalt.

Converses amb professionals

El programa inclou tres xerrades protagonitzades, cadascuna d'elles, per coneguts ponents i un moderador o una moderadora. “Segells i Signatures” serà la primera del trinomi de converses, amb Joaquim Graupera, historiador de l’art (Amics de l’Art Romànic, IEC) i Francesc de Ribot, dissenyador i investigador (ELISAVA, Escola Universitària de Disseny, UVic-UCC).

La segona conversa, sobre “Marques-Logos” la moderarà Coral Cuadrada, directora de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà, acompanyada de ponents de renom al sector de la comunicació com ara Pablo Juncadella, dissenyador, soci-fundador de Mucho i Josep Maria Mir, dissenyador, soci-fundador de SUMMA, entre altres.

Per acabar, tindrà lloc una tercera conversa: “Heràldica – Escuts” moderada a càrrec d’Anna Majó, dissenyadora, docent i investigadora (EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, UAB).

El simposi és organitzat per l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, el Departament de Cultura i Arxiu Comarcal del Maresme de la Generalitat de Catalunya, EINA (Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona adscrit a la UAB) i Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà.

 

Si esteu interessats a assistir-hi, confirmeu la vostra assistència a través del correu electrònic: archivo@archivomarquesesdebarbera.com.