III Congrés de Psicologia Sanitària i Salut Mental

Hospital General de Catalunya
Els dies 7 i 8 de juny, l'Hospital General de Catalunya acull el III Congrés de Psicologia Sanitària i Salut Mental, fruit de la col·laboració de la Societat Catalano-Balear de Psicologia (SCBP), la Societat Catalana de Recerca i Teràpia del Comportament (SCRiTIC), i la UAB. La trobada neix com un fòrum de formació continuada i un punt de partida per al reconeixement del Psicòleg General Sanitari.

25/05/2018

El III Congrés de Psicologia Sanitària i Salut Mental l'organitza la Societat Catalano-Balear de Psicologia (SCBP), la Societat Catalana de Recerca i Teràpia del Comportament (SCRiTIC), la UAB –a través de la Facultat de Psicologia- i la xarxa de recerca CORE Salut Mental.

Els dies 7 i 8 de juny, l'Hospital General de Catalunya acull el III Congrés de Psicologia Sanitària i Salut Mental, fruit de la col·laboració de la Societat Catalano-Balear de Psicologia (SCBP), la Societat Catalana de Recerca i Teràpia del Comportament (SCRiTIC), la UAB –a través de la Facultat de Psicologia- i la xarxa de recerca CORE Salut Mental. 

En aquesta tercera edició el programa abordarà els reptes actuals del professional de la psicologia sanitària i de la salut mental, i en especial de la nova figura del Psicòleg General Sanitari (PGS), a través de diferents taules rodones, tallers i presentacions de casos clínics.

S'hi tractaran, entre altres temàtiques, la formació del Psicòleg General Sanitari; l'atenció psicosocial del dol perinatal; els reptes en l'abordatge del Suïcidi individual i col·lectiu; o l'atenció del malalt crònic complex.

La trobada, que té lloc en el marc d'un congrés que pretén ser una cita anual d'intercanvi de coneixements científics i humans, i donar visibilitat a la tasca de psicòlegs novells, presentarà sis casos clínics elegits pel comitè científic de la SCRiTIC i les millors contribucions científiques derivades dels treballs de fi del Màster Universitari en Psicologia General Sanitària de la UAB.

L'últim dia del congrés es farà entrega del 14è premi Ramón Bayés i Sopena de la SCBP a la trajectòria professional, el premi a la Millor Comunicació científica; premi a la Millor contribució al coneixement en psicologia general sanitària derivada dels treballs de fi del màster de la UAB; i a la Millor presentació del cas clínic per a psicòlegs/psicòlogues novells.

El congrés també comptarà amb la presentació del llibre "Mi mente sin mi. Lo único que falta en tu vida eres tú" (Aguilar), de Jenny Moix, professora del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació de l'Àrea de Psicologia Bàsica de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A més d'un fòrum de formació continuada per a tots els especialistes sanitaris en problemes i trastorns psicològics, el congrés també pretén ser un punt de partida per al reconeixement científic-professional del Psicòleg General Sanitari (PGS).

Més informació: 3r congres psicologia
3r Congres Psicologia programa