Exposició “Manresa, capital de la cultura catalana 2018”

CCCManresa

Amb motiu del reconeixement de la ciutat de Manresa com a nova Capital Cultural Catalana del 2018 (Manresa CCC’18), la Biblioteca d’Humanitats organitza una exposició sobre la ciutat. Aquesta exposició, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i amb Sibhil·la (Servei Informació Bibliogràfica i de Documentació d’Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya), estarà present durant tot el mes de març.

12/03/2018

La iniciativa vol reivindicar el capital cultural i patrimonial del qual disposa la capital del Bages així com el seu ampli teixit associatiu: el llegat de Sant Ignasi de Loiola, el patrimoni arquitectònic i museístic, els costums culturals, o altres iniciatives tan importants com la Fira Mediterrània i el Teatre Kursaal. En aquest sentit, aquest projecte neix a quatre anys vista, ja que conclourà el 2022 quan es commemori el 500è aniversari de l’adveniment de Sant Ignasi de Loiola.
 
Així doncs, l’exposició pretén visibilitzar la riquesa cultural més rellevant de Manresa i també acollirà una secció dedicada als manresans més reconeguts en els àmbits de la literatura, la història i la música.
 
La iniciativa Capital Cultural Catalana va néixer en el marc de l’Organització Capital de la Cultura Catalana l’any 2004 i té els seus orígens en el títol de Capital Europea de la Cultura que confereix la comissió i el parlament europeu des del 1985.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies