Estudiants del Màster en Gestió d'Empreses Hoteleres guanyen el Premi CIEU-FUAB

Guanyadors dels Premis CIEU 2016 a la idea més emprenedora

Un grup d'estudiants del Màster en Gestió d'Empreses Hoteleres va guanyar el 1r Premi a la idea més emprenedora amb "COMP(sh)ARE", una app d'economia col·laborativa que ofereix al client diferents serveis. Estudiants d'ADE van guanyar el 1r Premi de la categoria UAB amb "Loc-me, no lo pierdas", un localitzador d'objectes amb tecnologia RFID.

05/12/2016

La VII Edició del Premi CIEU-FUABformació 2016 a la idea més emprenedora, que es va celebrar ahir a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, va fer despertar les habilitats emprenedores dels estudiants, que van presentar un total de més de 100 propostes entre les categories FUABformació i UAB. A la categoria FUABformació va guanyar el primer premi un grup d’estudiants del Màster en Gestió d'Empreses Hoteleres amb "COMP(sh)ARE", una aplicació d'economia col·laborativa que compara preus i característiques de diferents tipus de serveis a oferir al client. El segon lloc va ser per "Hotels amb gimnàs auto-energètic", un projecte hoteler d'estalvi d'energia, mentre que el tercer va ser per "Stay Connected", que proporciona internet a l’aeroport mitjançant targeta SIM.
 
Respecte a la categoria UAB, la primera posició va ser per "Loc-me, no lo pierdas", un projecte que aplica la tecnologia RFID a smartphones per localitzar objectes quotidians. El segon premi va ser per la idea "Jaqueta reguladora de temperatura", que funciona amb un sistema de termo i motor amb filtres d'aigua calent, mentre que el tercer va ser per "The coach", una aplicació que detecta per geolocalització qui surt a fer esport.

Els premis van comptar amb la visita de Joan Iniesta, CEO d’Ubiqme, i Ernest Lara, director executiu de Richi Social Entrepreneurs by Richi Foundation, que van donar a conèixer la seva experiència i el seu projecte emprenedor. Iniesta, ex alumne d’ADE a la Universitat Autònoma de Barcelona, va partir d’una idea que, en un inici, va fallar, però la va saber millorar fins donar forma a l’empresa que dirigeix actualment. “Quan vaig tenir la idea, molta gent em deia que estava boig i que m’havia de centrar en acabar la carrera, però vaig fer el contrari. Em vaig plantar davant el toro a veure què passava, i no va passar res”, va afirmar. “La diferència entre quedar-te on ets i marcar la diferència és donar el pas”, va afegir.
 
Ernest Lara va mostrar la seva experiència des d’una empresa que lluita contra el càncer infantil mitjançant l’emprenedoria d’impacte. “L’emprenedoria d’impacte és el resultat de la suma del model de negoci i el vessant més social”, va explicar. En un ecosistema d’inversió tan desenvolupat com el de Boston, als Estats Units, Lara treballa amb diferents start-ups, empreses emergents, de retorn social. “En els nostres programes portem a emprenedors i, durant tres setmanes, els posem en contacte amb diferents inversors, mentors o partners”, va comentar.

A més a més, l'acte va comptar amb la participació de Javier Lafuente, Vicerector d'Investigació de la UAB; Montserrat Balagueró, Directora de Serveis Docents de la FUAB; i David Urbano, Director del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries. David Urbano, juntament amb Maria Noguera, Directora d'Estudis de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera; Andreu Turró, membre del comitè científic del CIEU; i Sebastián Aparicio, tècnic del CIEU, van formar part del jurat.

El CIEU, un impuls per noves empreses

El Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries(CIEU) de la Fundació UAB té com a activitat central donar informació, assessorament i formació a les persones que desitgin embarcar-se en una iniciativa empresarial, així com oferir activitats i cursos relacionats amb la millora de les competències d’emprenedoria i innovació i donar suport a empreses de nova creació, fent el seguiment dels seus primers passos en el procés inicial i ajudant a la seva consolidació.

 

Notícies relacionades

Guanyadors i finalistes dels IX Premis CIEU UAB a la idea més emprenedora 2018

Es presenten més de 140 projectes al IX Premi CIEU 2018, a la idea més emprenedora

El Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) va celebrar ahir, a la Sala d’Actes de la Facultat d’Economia i Empresa, l’entrega del IX Premi a la idea més emprenedora 2018. El 1er guardó de la categoria FUABFormació va ser per Luciano Hildebrand, estudiant del Grau en Turisme, pel projecte "Yuthka", mentre que el de Resta de la UAB per la proposta "Netsport" de diversos estudiants del Màster en Direcció i Organització de Turisme d'Esdeveniments. Llegir més

IX Premis CIEU 2018 a la idea més emprenedora

Presenteu la vostra idea emprenedora als IX Premis CIEU-2018!

El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries convoca els IX Premis CIEU 2018 a la idea més emprenedora per fomentar l'esperit innovador entre la comunitat universitària i els graduats de la UAB. Els estudiants i alumni podeu presentar els vostres projectes de negoci fins al 20 de novembre. Llegir més

Totes les notícies