Estudiants de l'ECIU University, al Parlament Europeu

Parlament europeu a Estrasburg

La iniciativa permetrà als estudiants de la UAB treballar en grups internacionals amb d’altres estudiants europeus i acabar la feina amb una estada de 3 dies al Parlament Europeu a Estrasburg. Les despeses de viatge i allotjament estaran cobertes.

26/10/2023

Els estudiants participants tindran cobertes les despeses de transport i allotjament.

L’European Student Assembly (ESA) organitza un esdeveniment global que vol aplegar més de 200 estudiants procedents de les diferents aliances universitàries europees amb l’objectiu de connectar estudiants d’arreu d’Europa en un esforç conjunt per fomentar el canvi, treballar per un demà millor i fer sentir la seva veu.

Entre els mesos de gener i abril del 2024, els més de 200 estudiants europeus treballaran plegats en grups on, amb sessions en línia, tractaran l’actualitat, debatran sobre recomanacions polítiques per al futur d’Europa i la seva defensa davant dels stakeholders i d’aquells que prenen les decisions.

Aquestes sessions de treball culminaran en un esdeveniment presencial de tres dies al Parlament Europeu a Estrasburg, on els estudiants podran debatre i finalitzar les recomanacions polítiques amb els membres del seu grup.

Inscripció oberta a l’alumnat de l’ECIU University

L’esdeveniment és obert als estudiants de totes les nacionalitats, camps de coneixement i nivells d'estudi, sempre que estiguin matriculats en una institució que formi part de l’ECIU University.

Per poder fer la inscripció, els estudiants interessats han de respondre un qüestionari amb preguntes sobre l’ESA:

  • Què significa per a tu participar en una assemblea deliberativa amb altres estudiants europeus?
  • Fins a quin punt l'ESA ajudaria a fer un canvi a Europa?
  • Explica la teva tria de grups. Com hi contribuiràs amb els teus coneixements o experiència en aquest camp?
  • Ja has participat en alguna acció o projecte amb un impacte positiu en la teva comunitat? Descriu el context, el paper exacte que has tingut, l'impacte del projecte i per què és important per a tu.

A més, els estudiants interessats a ocupar la funció de coordinació han de fer un vídeo de 30 segons presentant-se i explicant per què volen ser coordinadors.

La selecció dels estudiants, a càrrec de l’ESA i de les aliances universitàries europees, es farà seguint criteris com l'interès dels estudiants per la política, la cultura i la societat europees, la seva motivació per participar en un esdeveniment intercultural, per defensar la seva opinió i per tenir un impacte en la seva comunitat, així com el seu nivell d'excel·lència.

La inscripció estarà oberta fins al 5 de novembre i els resultats de la selecció es donaran a conèixer el 15 de desembre de 2023 per als coordinadors i el 15 de gener de 2024 per als participants.

Per resoldre tots els dubtes, l’ESA organitza una sessió informativa per a les persones candidates el proper 30 d’octubre, a les 18.30 h.

Les despeses de viatge i allotjament dels participants estaran cobertes.

Més informació: Inscripcions a l’esdeveniment ESA
Sessió informativa del 30 d’octubre

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Aliança pels objectius