Estudiants de grau viatgen a Eslovènia amb el programa Tasting Trails

Estudiants de grau a Eslovènia

Vuit estudiants dels graus en Turisme, Turisme en anglès i Direcció Hotelera participen en un Blended Intensive Program a Brežice, Eslovènia. Una experiència per col·laborar amb estudiants d’altres països, descobrir noves maneres de treballar i conèixer la cultura i gastronomia d’Eslovènia.

12/05/2025

Durant tota una setmana acadèmica, alumnat de l’àmbit de Turisme i Direcció Hotelera – Escola FUAB Formació va tenir l’oportunitat de participar en l'Erasmus Blended Intensive Programme (BIP)  "Tasting Trails: Intensive Program on Cultural Heritage, Food & Wine Tourism Design", una iniciativa organitzada per la Facultat de Turisme de la University of Maribor, a Eslovènia.

En aquesta tercera edició, el programa també va comptar amb la col·laboració d'altres universitats com la Singidunum University (Sèrbia), la Faculty of Tourism UM (Eslovènia) i la Lapland University of Applied Sciences (Finlàndia).

Van participar set estudiants del grau en Direcció Hotelera i una del grau en Turisme, que es van repartir en diversos equips internacionals. “Al meu grup hi havia una estudiant finlandesa, una de Sèrbia, un noi bosnià (que estudiava a Maribor), una noia espanyola i jo”, explicava Carla Ortiz, estudiant de 4t de Direcció Hotelera.

El repte que havien de resoldre els estudiants consistia a dissenyar un itinerari d’un dia adaptat a un perfil de client específic. Per fer-ho es van dividir en sis grups: dos enfocats en el públic jove, dos orientats a persones sèniors i dos dirigits a famílies. El treball en equip va ser clau al llarg de tot el procés, ja que es va fomentar la generació d’idees, la planificació conjunta i la col·laboració entre els membres. Per tal de preparar-se adequadament per al projecte final, els alumnes van assistir a diverses xerrades formatives i també van dur a terme diferents tasques col·lectives que els van permetre posar en pràctica els coneixements adquirits.

Posteriorment, cada grup va presentar la seva proposta davant del jurat i de la resta de companys, donat que només un equip per categoria tenia accés a la final. A la segona fase, calia convèncer el públic amb una presentació breu, sense suport audiovisual, on va guanyar l'equip de la Carla.

 

Estudiants de grau al programa d'intercanvi tasting trails

Estudiants de grau al programa Tasting Trails, a Eslovènia.

 

Cultura, gastronomia i oci

També van poder fer visites guiades per Brežice, per conèixer la seva història, els seus llocs més emblemàtics i la gastronomia de la zona, Turistični center Piki, on s'elaboren embotits, melmelades, licors, sucs i productes de fusta, el castell d’Olimje o la fàbrica de xocolata Čokoladnica Olimje. 

“Va ser una experiència increïble que ens va permetre submergir-nos en les tradicions i el patrimoni culinari local, on vam explorar la cultura, la història i la gastronomia de la regió mentre treballàvem al costat d'estudiants d'universitats d'Eslovènia, Sèrbia i Finlàndia.”, comentava la Carla.