Estudiants de grau viatgen a Eslovènia amb el programa Tasting Trails

Vuit estudiants dels graus en Turisme, Turisme en anglès i Direcció Hotelera participen en un Blended Intensive Program a Brežice, Eslovènia. Una experiència per col·laborar amb estudiants d’altres països, descobrir noves maneres de treballar i conèixer la cultura i gastronomia d’Eslovènia.
12/05/2025
Durant tota una setmana acadèmica, alumnat de l’àmbit de Turisme i Direcció Hotelera – Escola FUAB Formació va tenir l’oportunitat de participar en l'Erasmus Blended Intensive Programme (BIP) "Tasting Trails: Intensive Program on Cultural Heritage, Food & Wine Tourism Design", una iniciativa organitzada per la Facultat de Turisme de la University of Maribor, a Eslovènia.
En aquesta tercera edició, el programa també va comptar amb la col·laboració d'altres universitats com la Singidunum University (Sèrbia), la Faculty of Tourism UM (Eslovènia) i la Lapland University of Applied Sciences (Finlàndia).
Van participar set estudiants del grau en Direcció Hotelera i una del grau en Turisme, que es van repartir en diversos equips internacionals. “Al meu grup hi havia una estudiant finlandesa, una de Sèrbia, un noi bosnià (que estudiava a Maribor), una noia espanyola i jo”, explicava Carla Ortiz, estudiant de 4t de Direcció Hotelera.
El repte que havien de resoldre els estudiants consistia a dissenyar un itinerari d’un dia adaptat a un perfil de client específic. Per fer-ho es van dividir en sis grups: dos enfocats en el públic jove, dos orientats a persones sèniors i dos dirigits a famílies. El treball en equip va ser clau al llarg de tot el procés, ja que es va fomentar la generació d’idees, la planificació conjunta i la col·laboració entre els membres. Per tal de preparar-se adequadament per al projecte final, els alumnes van assistir a diverses xerrades formatives i també van dur a terme diferents tasques col·lectives que els van permetre posar en pràctica els coneixements adquirits.
Posteriorment, cada grup va presentar la seva proposta davant del jurat i de la resta de companys, donat que només un equip per categoria tenia accés a la final. A la segona fase, calia convèncer el públic amb una presentació breu, sense suport audiovisual, on va guanyar l'equip de la Carla.
Estudiants de grau al programa Tasting Trails, a Eslovènia.
Cultura, gastronomia i oci
També van poder fer visites guiades per Brežice, per conèixer la seva història, els seus llocs més emblemàtics i la gastronomia de la zona, Turistični center Piki, on s'elaboren embotits, melmelades, licors, sucs i productes de fusta, el castell d’Olimje o la fàbrica de xocolata Čokoladnica Olimje.
“Va ser una experiència increïble que ens va permetre submergir-nos en les tradicions i el patrimoni culinari local, on vam explorar la cultura, la història i la gastronomia de la regió mentre treballàvem al costat d'estudiants d'universitats d'Eslovènia, Sèrbia i Finlàndia.”, comentava la Carla.