Estudiants de Direcció Hotelera expliquen la seva experiència en pràctiques internacionals

Sessió amb l'experiència d'estudiants que han realitzat pràctiques internacionals
Els estudiants Mercè Pla, Antonio Díaz i Judith Valera, de 4rt del Grau en Direcció Hotelera, han explicat la seva experiència en pràctiques internacionals en hotels de luxe de Venècia i Brussel·les, als estudiants interessats en realitzar un internship a l'estranger. La sessió ha estat moderada per la Coordinadora Gemma Sagué.

04/10/2018

La Coordinació de Pràctiques Internacionals de l'Escola ha organitzat dues sessions per introduir els International Internships a estudiants interessats en realitzar les seves pràctiques curriculars o extracurriculars a l'estranger.

De la mà de la professora Gemma Sagué s'ha portat aquest a terme la primera xerrada, aquest dijous 4 d'octubre, amb les intervencions dels estudiants de 4rt curs del Grau en Direcció Hotelera, Mercè Pla, Antonio Díaz i Judith Valera que han explicat la seva experiència formativa en hotels de luxe de Venècia (Itàlia) i Brusel·les (Bèlgica), respectivament.

La sessió ha començat amb els comentaris dels estudiants explicant perquè es van decidir a realitzar un stage a l'estranger. Judith Valera volia "millorar en idiomes i crèixer personalment i profesionalment, i anar a fora sempre és positiu per fer-ho". En aquest sentit, els tres estudiants han coincidit, tot i que Mercè Pla també ha afegit que per a ella era un "repte anar a l'estranger a formar-se practicant un altre idioma i vivint en una altra cultura". Antonio Díaz ha esmentat, en el seu cas, que també volia "fer currículum i networking per aconseguir contactes professionals per a un futur."

Les pràctiques internacionals generen networking

La Coordinadora de Pràctiques ha destacat la importància del networking per poder optar a oportunitats laborals, ja que el 85% dels llocs de treball del sector turístic i hoteler, s'hi accedeix gràcies als vincles establerts amb la xarxa de contactes professionals de cada persona.

La Mercè ha comentat que durant les pràctiques internacionals realment es fa networking amb companys, treballadors i clients, que en un futur es poden necessitar professionalment. L'Antonio ha explicat que gràcies al seu stage al JW Marriott Venice Resort & Spa ha obtingut contactes també per poder treballar a l'estranger, quan realitzi un intercanvi d'estudis de mobilitat del programa Erasmus+. 

Hàndicaps

Durant la reunió també s'han tractat hàndicaps que els estudiants han de fer front, o adaptar-se, en ocasions, durant el seu període de pràctiques a un altre país. Entre els aspectes que han remarcat els ponents, hi ha alguns de caire més logístic: haver de compartir l'allotjament amb altres companys de pràctiques o treballadors d'altres països i cultures, que tenen diferents costums, i que a vegades, són completament diferents als propis. En aquest sentit, la Mercè, que va realitzar les seves pràctiques també a Venècia, ha comentat que és qüestió de saber-ho gestionar i adaptar-se al nou context, i que aquesta convivència també enriqueix".

Treballar sota pressió, realitzant diferents tasques simultàniament, és un altre aspecte que sovint experimenten els estudiants en pràctiques, molt habitual en posicions dins del sector turístic i hoteler. La Judith ha mencionat que és important saber gestionar el temps i les prioritats, ja que en les seves pràctiques en el Departament de Reserves del Mariaux Hotel, Congress & Seminar Centre de Brussel·les, a vegades, havia d'atendre clients in situ, alhora que gestionava les reserves online i les prioritzava.

Per la seva part, l'Antonio ha afegit, analitzant la seva experiència, que es va trobar en moments durs durant el seu Bellman Trainee a Itàlia, que el van fer plantejar de tornar abans a casa, però va poder gestionar bé la seva resiliència gràcies als consells de la Coordinadora Gemma Sagué, que el van fer reflexionar i veure que seguir la seva estada comportaria més avantatges d'aprenentatges, que inconvenients.

Experiències positives

Finalment, la taula rodona amb els estudiants ha conclòs destacant que les pràctiques internacionals ajuden a augmentar l'autoestima personal i professional dels participants, ja que aconsegueixen superar dificultats i assolir objectius previs que s'havien marcat, com el domini de diferents idiomes, i assolir més experiència professional. També s'aprèn a treballar en equip en la realitat diària del sector i "dóna molta satisfacció contemplar que l'engranatge del team work funciona perfectament, quan hi ha algun problema que ni el client detecta, i l'equip el resolt eficaçment", comenta la Mercè. També esmenta que "no té preu rebre la felicitació a posteriori del client, quan envia un correu electrònic, agraïnt la teva excel·lent atenció, i és molt gratificant".

Els tres ponents han finalizat la taula rodona animant als estudiants a participar en els programes de pràctiques internacionals, ja que l'aprenentatge és molt intens i enriquidor, i a més, coincideixen a dir que es fan molt amics d'arreu del món.

La propera xerrada d'introducció als International Internships es celebrarà el dimarts 23 d'octubre, a les 13 hores, a l'aula 211, on també hi haurà la participació d'estudiants que explicaran la seva experiència en les pràctiques a l'estranger.