Es presenten més de 140 projectes al IX Premi CIEU 2018, a la idea més emprenedora

Guanyadors i finalistes dels IX Premis CIEU UAB a la idea més emprenedora 2018
El Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) va celebrar ahir, a la Sala d’Actes de la Facultat d’Economia i Empresa, l’entrega del IX Premi a la idea més emprenedora 2018. El 1er guardó de la categoria FUABFormació va ser per Luciano Hildebrand, estudiant del Grau en Turisme, pel projecte "Yuthka", mentre que el de Resta de la UAB per la proposta "Netsport" de diversos estudiants del Màster en Direcció i Organització de Turisme d'Esdeveniments.

30/11/2018

Ahir a la tarda es va fer entrega de la novena edició del Premi CIEU, a la idea més emprenedora, que atorga cada any el Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) de la UAB, en un esdeveniment celebrat a la Sala d’Actes de la Facultat d’Economia i Empresa.

L’esdeveniment va començar a les 16 hores, amb una presentació per part de David Urbano, vicedegà d’Emprenedoria i Internacionalització de la Facultat d’Economia i Empresa, i director el CIEU, qui explicava que el premi té l’objectiu de “fomentar l’esperit emprenedor i les actituds innovadores” dels estudiants, i que s’ha premiat 11 de les 142 idees presentades en total, repartides en les 4 categories convocades.

Héctor Sala, degà de la Facultat d’Economia i Empresa, va agrair a tots els assistents la seva presència, i ha destacat l’aposta del centre universitari per a l’emprenedoria i els seus premis, en un moment quan aquesta idea no estava tan integrada en la societat com avui.

El vicerector d’Economia i de Campus de la UAB, Carles Gispert, també va destacar la llarga trajectòria de l’activitat del CIEU i la importància de l’emprenedoria per a la formació dels estudiants de la universitat, que cada vegada va “in crescendo”.

A continuació, es van presentar dues experiències emprenedores de la mà d’Anna Cañadell i Alba Garcia. Cañadell va fer primer un repàs del seu pas a Trip4Real com a Project Manager, abans que a l’agost del 2016, aquesta plataforma online que oferia als turistes activitats organitzades per locals, fos comprada per Airbnb. Més endavant, la professional es va associar amb Alba Garcia, qui vinculada al món de la moda, varen decidir emprendre l’aventura de fundar B·COME, una consultoria de moda sostenible i agència de proveïdors per a grans marques.

La segona ponència, a càrrec de Manuel Alfranca i Clara Torralbas, estudiants del Grau LEINN de la Universidad de Mondragón, va permetre conèixer el mètode learning by doing i els viatges d’aprenentatge –l’últim per reunir-se amb grans companyies de Sillicon Valley- d’aquests joves que, dins del context universitari, han fundat Hue Society amb 8 estudiants més.


Més de 15 idees exposades per la comunitat universitària

Durant la segona part de l’acte, els estudiants i graduats de la universitat que havien presentat les seves propostes al premi varen poder fer una breu explicació d’aquestes en un temps màxim de 3 minuts. En total, els representants de les 15 idees finalistes a les categories FUABformació (Escola de Turisme i Direcció Hotelera, Escola de Prevenció i Seguretat Integral, Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents, i Cicle Formatiu de Grau Superior), Facultat d’Economia i Empresa, Resta de la UAB i Alumni.

Després de les presentacions, es va passar a l’anunciació dels guardonat/des, que varen rebre un diploma de la mà dels representants de la mesa. Aquestes són les idees guardonades al IX Premi CIEU 2018, a la idea més emprenedora:

Categoria FUABformació:

 • 1r premi: Luciano Hildebrand Peñuela pel projecte “Yuthka”.
 • 2n premi: Ziyi Zeng, Anna Pirotti i Antonio Díaz per “Eco-friendly water system”.
 • 3r premi: Paula Santos Guarch, Òscar Montes Recasens i Sílvia Vàzquez Figuerola per “Uncover de feels”.
 • Finalistes: Elisabet Grima Poch, Nuria Benítez García, Andrea Cornet Jiménez per “Key Travel”

Categoria Facultat d’Economia i Empresa:
 • 1r premi: : Jessica Navarro, Adrián Rodríguez, Gemma Guerrero, Carla Ribas i Jordi Josep Fernández pel projecte “JAGAC”.
 • 2n premi: Elisabet Tena Alarcon, Sara Pacheco Blázquez, Javier González Mecías i Lamia Elaouni per “FACICOOP”.
 • 3r premi: Josep Arguimbau Marques per “Arspect”.
 • Finalistes: Ricard Abajo, Arturo García, Miguel Ángel Prieto, Miguel Puertas, Maria Àngela Sureda per “e-Transports”.

Categoria Resta de la UAB:
 • 1r  premi: Alba Arnal Madrid, Isaac Taberner, Shuyi Meng, Sicong Xu, Sara Manso Cano i Uxue Derteano Guinea pel projecte “Netsport”.
 • 2n premi: Jiaqi Zhou (Lisa) i José Andrés Aguilar Pizarro per “Goodbye My Friend”.
 • 3r premi: Ariana del Pilar García Bardales i Jorge Alexander García Díaz per “Sahar Hoteles”.
 • Finalistes: Esteban Sabogal, Samuel Parra per “Ciclotour Colombia”.

Categoria Alumni:
 • Premi "Alumni UAB": Gerard Vilanova Godoy pel projecte “TIC ACTIVA” (educació digital).
 • Premi "Alumni UAB - Impacte Social i Sostenibilitat": Elena Trias de Bes Agell i Marta Ubach Palou per “Wonderkids”.

Tots els finalistes i guanyadors han rebut un certificat d'acreditació, i els premiats, a més, una dotació econòmica de 250 € per la primera posició, 150 € per la segona, i 100 € per la tercera.

Els premiats a la categoria "Alumni UAB i Alumni UAB – Impacte Social i Sostenibilitat" han rebut la dotació económica de 500 €, gràcies a l’aportació oferida per la Caixa d’Enginyers.