Els estudiants de 4t curs valoren positivament l'acompanyament que han rebut del centre

Estudiants participant a una dinàmica de grup

La Coordinació de Pràctiques ha realitzat una enquesta per determinar les inquietuds que tenen els estudiants de 4t curs dels Graus sobre el seu futur professional. El 90% dels alumnes reconeixen positivament les activitats d'acompanyament que els hi ha ofert el centre. Gràcies a la informació obtinguda, es planificaran noves accions, i es milloraran les activitats habituals de coaching per oferir orientació i un acompanyament emocional més adaptat als seus neguits. 

24/05/2023

Els estudiants de darrer curs dels Graus en Turisme, Turisme en Anglès i Direcció Hotelera han participat en una enquesta, impulsada per la Coordinació de Pràctiques, per determinar quines són les seves inquietuds i neguits sobre seu futur professional, abans de la seva graduació, i d'aquesta forma, obtenir dades actualitzades per dissenyar un millor acompanyament des del centre universitari.

Entre les pors detectades, el 19% dels estudiants els preocupa poder trobar una feina atractiva que els hi permeti progressar”, i un 18% també, prendre decisions correctes per seguir i poder tenir èxit” (18%). Altres neguits identificats van vinculats a “fer-se grans i canviar el rol d'estudiant a adult”, “sentir que no tenien el mateix èxit que altres companys de classe”, i "adaptar-se a la cultura del treball", amb un 11%, a cada resposta esmentada. Curiosament, un 4% dels enquestats i enquestades s'identificaven amb tots els neguits que recollia el formulari.

Les activitats que ja s'han pogut desenvolupar durant el curs, com dinàmiques de coaching i intel·ligència emocional, per adquirir competències i millorar habilitats professionals i personals, com la comunicació, l'empatia o el lideratge, formen part del pla d'acompanyament habitual que s'ofereix des del centre. El 90% dels estudiants, que han participat a l’enquesta, reconeixen positivament les activitats que ja s'han portat a terme durant els quatre anys de carrera, organitzades per Turisme i Direcció Hotelera - Escola FUABFormació.

Amb les noves dades, es podran idear noves accions per als estudiants, en aquest sentit.

 

Els titulats i titulades comparteixen la seva experiència professional

Com a nova activitat incorporada recentment, diversos exalumnes han explicat la seva experiència, mitjançant videos penjats al Campus Virtual, als estudiants que estan a punt de finalitzar a seva etapa universitària, per motivar-los i empatitzar amb la situació d'incertesa que estan vivint, i oferir-los-hi orientació i consells.

Aquests titulats i titulades, a qui agraïm la seva participació, són:

Podeu accedir a l'informe amb els resultats de l'enquesta, i els vídeos d'orientació i suport dels exalumnes, al Campus Virtual del centre.

 

Captura del vídeo de la titulada Ainhoa Lozano
Captura del vídeo de la titulada Ainhoa Lozano.